Λόγο άλλου ένα bug στα Windows 10, με την επανεγκατάσταση τα χάνετε όλα!

Η επανεγκατάσταση των Windows 10 είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για την επίλυση όλων των ειδών προβλημάτων με το λειτουργικό σύστημα. Η Microsoft σάς επιτρέπει να ανανεώσετε την εγκατάσταση των Windows 10 με το Media Creation Tool (MCT) ή το αρχείο Setup.exe στα Windows 10 ISO.

Όταν κάνετε μια επιτόπια αναβάθμιση χρησιμοποιώντας το Εργαλείο δημιουργίας μέσων, η Microsoft αντικαθιστά τα τρέχοντα αρχεία λειτουργικού συστήματος με νέες εκδόσεις. Αυτό σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε προβλήματα των Windows 10, κατεστραμμένες δυνατότητες ή εφαρμογές, ακόμη και προβλήματα ενημέρωσης. Επιπλέον, μια επιτόπια αναβάθμιση αφήνει ανέπαφα τα αρχεία χρήστη.

Η επιτόπια αναβάθμιση των Windows διατηρεί επίσης τις ρυθμίσεις και την προσαρμογές σας. Στην πραγματικότητα, πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές και τα δεδομένα τους παραμένουν αμετάβλητα.

Δυστυχώς, μετά την κυκλοφορία της ενημέρωσης του Οκτωβρίου 2020 των Windows 10, δεν είναι πλέον δυνατή η αποθήκευση των εφαρμογών, των ρυθμίσεων και των αρχείων σας κατά την εκτέλεση μιας επιτόπιας αναβάθμισης.

Ένα σφάλμα στο πακέτο ενεργοποίησης των Windows 10 απενεργοποιεί δύο επιλογές – Διατήρηση προσωπικών αρχείων και εφαρμογών και Διατήρηση προσωπικών αρχείων.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να επιλέξετε μόνο την τρίτη επιλογή “Τίποτα”. Εάν επιλέξετε “Τίποτα”, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σύστημα ή να πραγματοποιήσετε επιτόπια αναβάθμιση των Windows 10 20H2 διατηρώντας τα προσωπικά σας αρχεία.

Σημειώστε ότι το Εργαλείο δημιουργίας μέσων λειτουργεί όπως αναμένεται όταν κάνετε αναβάθμιση από την έκδοση 2004 των Windows 10, αλλά εάν εγκαταστήσετε την ενημέρωση Οκτωβρίου 2020 (20H2) μέσω του Windows Update (πακέτο ενεργοποίησης), θα αναγκαστείτε να επιλέξετε την επιλογή “Τίποτα” κατά τη διάρκεια μια επιτόπιας αναβάθμισης και να χάσετε τα αρχεία σας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows 10 αναφέρει λανθασμένα ότι η τρέχουσα έκδοση δεν υποστηρίζει αναβαθμίσεις και δεν μπορεί να διατηρήσει αρχεία και ρυθμίσεις χρήστη.

Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση, αλλά απαιτεί από εσάς να καταργήσετε με μη αυτόματο τρόπο το πακέτο ενεργοποίησης.

Τρόπος διόρθωσης

Για να διορθώσετε το σφάλμα αναβάθμισης που προκαλεί το σφάλμα “τα αρχεία, οι εφαρμογές και οι ρυθμίσεις σας δεν μπορούν να διατηρηθούν”, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Windows Update.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί «Προβολή ιστορικού ενημερώσεων».
  • Κάντε κλικ στο «Κατάργηση εγκατάστασης ενημερώσεων».
  • Στο παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου, αναζητήστε το “KB4562830”.
  • Επιλέξτε το πακέτο ενημέρωσης και κάντε κλικ στο «Κατάργηση εγκατάστασης»
  • Επανεκκινήστε το σύστημά σας.
  • Ανοίξτε το Εργαλείο δημιουργίας μέσων και τώρα μπορείτε να ορίσετε την επιλογή που σας επιτρέπει να διατηρείτε τα αρχεία σας.

Οι πηγές της Microsoft μας είπαν ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί τον Δεκέμβριο του 2020 μ’ ενημερώσεις Patch Tuesday.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα