Ο δημιουργός της Python βγήκε από την σύνταξη και έπιασε δουλειά στη Microsoft!!!

Σε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, ο Guido van Rossum, δημιουργός της δημοφιλούς γλώσσας προγραμματισμού Python ανοιχτού κώδικα, βγήκε από τη συνταξιοδότησή του για να συμμετάσχει στη Microsoft.

Δημοσιεύοντας τα νέα, ο 67χρονος van Rossum, ο οποίος έγραψε στο Twitter την συνταξιοδοτησή του τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από περίπου έξι και μισό χρόνια στην εταιρεία Dropbox, δήλωσε ότι είχε βρει τη συνταξιοδότηση ως «βαρετή».

Ο van Rossum άρχισε να εργάζεται στην Python στα τέλη της δεκαετίας του 1980, βοηθώντας τη να μετατραπεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο, και αυτό επειδή ήταν αρκετά επιδέξια για να προσελκύσει παιδιά έξι ετών αλλά και ερευνητές της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο van Rossum εξήγησε γιατί εντάχθηκε στο τμήμα προγραμματιστών της Microsoft – μια απόφαση που μπορεί να εκπλήξει πολλούς, καθώς είναι παραπάνω από σίγουρο ότι πάρα πολλές εταιρείες ανοιχτού κώδικα θα ήθελαν να έχουν ένα τέτοιο όνομα στο δυναμικό τους!

Ακόμα πιο ενδιαφέρον, τόσο ο Van Rossum όσο και η Microsoft δεν φαίνεται να έχουν ιδέα για το πώς θα αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτήν τη συνεργασία. Ή, δεν μοιράζονται τουλάχιστον ακόμα μαζί μας.

Στο tweet του ο van Rossum γράφει ότι δεν έχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο για να εργαστεί αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχουν “πάρα πολλές επιλογές”, προσθέτοντας ότι “υπάρχει πολλή ανοιχτή πηγή εδώ”.

Η Microsoft εξίσου δεν ξέρει. Σύμφωνα με τις αναφορές, η Microsoft δεν διαθέτει επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με τον ρόλο του van Rossum στην εταιρεία. Επιβεβαίωσε τα νέα πριν από την ανατροπή του καλού για τη δέσμευση της Microsoft στην κοινότητα Python.

Προς το παρόν, ο van Rossum λέει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για να κάνει την Python καλύτερη και «όχι μόνο για το Windows», προσθέτει γρήγορα, ανιχνεύοντας πώς θα γίνει αντιληπτή η κίνηση του από ένα συγκεκριμένο τμήμα της κοινότητας ανοιχτού κώδικα.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα