Ο νέος επεξεργαστής της Apple ο M1, αποτελεί το 25% των 5nm παραγγελιών της TSMC!

Στις 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων, το πρώτο αυτο-αναπτυγμένο Mac chip M1 της Apple, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Arm και χρησιμοποιεί τη διαδικασία 5nm του TSMC και παρουσιάστηκε στο συνέδριο στις αρχές του Νοεμβρίου 11, θα ενσωματωθεί στα MacBook Air, 13- MacBook Pro και Mac mini ιντσών.

Στην περίπτωση της μεγάλης κλίμακας παραγωγής επεξεργαστών A14 Bionic για τη σειρά iPhone 12 της Apple, πόσο η TSMC θα ελευθερώσει στην χωρητικότητα επεξεργασίας 5nm για την παραγωγή του τσιπ M1 για την Apple έχει επίσης προσελκύσει μεγάλη προσοχή.

Ορισμένα ερευνητικά ιδρύματα προβλέπουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας χωρητικότητας της διαδικασίας 5nm της TSMC χρησιμοποιείται για παραγγελίες B14ic επεξεργαστή A14 της Apple και παραγγελίες chip M1, οι οποίες αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 25% της χωρητικότητας της διαδικασίας 5nm.

Ωστόσο, ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν στην έκθεση ότι η παραγωγική ικανότητα της διαδικασίας 5nm της TSMC είναι δύσκολο να καλύψει τη ζήτηση χυτηρίου μεγάλης κλίμακας τσιπ M1 στην περίπτωση μεγάλου αριθμού επεξεργαστών Α14 για την Apple. Η Samsung αναμένεται να αποκτήσει μέρος του χυτηρίου των τσιπ M1 της Apple.

Ωστόσο, ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν στην έκθεση ότι αφού δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν να κατασκευάζουν μάρκες για την Huawei, η Apple είναι σήμερα ο μόνος πελάτης της διαδικασίας 5nm της TSMC και δεν έχει καλυφθεί το κενό που αφήνει η εταιρεία πλήρως. Το ποσοστό χρησιμοποίησης της ικανότητας του τρέχοντος έτους αναμένεται να είναι 85% έως 90%. Η χρησιμοποίηση της χωρητικότητας αναμένεται να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο.

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα