Ο Πλανήτης κόλαση!!! Ωκεανοί από λάβα, υπερηχητικοί άνεμοι και βροχή από πέτρες (Βίντεο)

Μοίρασε την γνώση...

Μπορεί σε πολλούς η Γη το 2020 να μοιάζει με κόλαση, όμως στον πλανήτη με το όνομα K2-141b φαίνεται πως τα πράγματα είναι χειρότερα.

banner

Στον καυτό πλανήτη, ο οποίος βρίσκεται 200 έτη φωτός μακριά από τον δικό μας, οι ωκεανοί είναι φτιαγμένοι από λάβα, οι άνεμοι αγγίζουν υπερηχητικές ταχύτητες και “βρέχει” πέτρες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για έναν από τους πιο ακραίους πλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί.

Διαφήμιση

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, Όροι)

Google news

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, επιστήμονες από το McGill University, το York University και το Ινδικό Ινστιτούτο Επιστημονικής Εκπαίδευσης, αποκαλύπτει λεπτομέρειες ενός από τους πιο νέους “πλανήτες λάβας”.

Gshopper Many GEOs Lightinthebox WW

Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, η επιφάνεια, ο ωκεανός και η ατμόσφαιρα του πλανήτη αποτελούνται όλα από το ίδιο υλικό: πέτρα.

“Η μελέτη είναι η πρώτη που κάνει προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες στον K2-141b, που μπορούν να ανιχνευτούν από εκατοντάδες έτη φωτός”, αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας, Giang Nguyen.


Όπως προέκυχε από την επιστημονική παρατήρηση, τα δύο τρίτα του πλανήτη φωτίζονται διαρκώς, ενώ η μεγάλη εγγύτητα με το άστρο του,το “κλειδώνει” βαρυτικά που σημαίνει ότι συνεχώς φωτίζεται η ίδια πλευρά του.

Σε αυτή την πλευρά, οι θερμοκρασίες πλησιάζουν τους 3.000 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία στην οποία οι βράχοι όχι απλά λιώνουν αλλά αεροποιούνται, δημιουργώντας μία πηχτή και αφιλόξενη ατμόσφαιρα.

Ο υπόλοιπος πλανήτης είναι καλυμμένος από ένα διαρκές σκοτάδι, φτάνοντας σε θερμοκρασίες έως και -200 βαθμούς Κελσίου.

Κατά τον κύκλο του νερού στη Γη, το νερό εξατμίζεται, ανεβαίνει στην ατμόσφαιρα, συμπυκνώνεται και επιστρέφει στην επιφάνεια του πλανήτη ως βροχή. Στον K2-141b, λαμβάνει χώρα η ίδια ακριβώς διαδικασία. Αλλά αντί για νερό, ο πλανήτης αυτός έχει βράχους!

Πηγή


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram