Το Snapchat παρουσίασε την αντίπαλη εφαρμογή του TikTok, το Spotlight!

Το Snapchat εγκαινίασε χθες επισήμως μια νέα εφαρμογή του όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν σύντομα, διασκεδαστικά βίντεο σε μια κάθετα κυλιόμενη ροή (scroll down) τύπου TikTok.

Αυτή η νέα λειτουργία, ονομάζεται Spotlight, θα συμπεριλαμβάνει βίντεο που υποστηρίζονται τώρα από μουσική και η οποία επιτρέπεται από την ειδική βιβλιοθήκη της εφαρμογής.

Το Snapchat αναφέρει ότι οι αλγόριθμοί του θα εμφανίζουν τα πιο ελκυστικά Snaps για προβολή σε κάθε χρήστη, σε εξατομικευμένη βάση.

Για να γίνει αυτό, θα κατατάξει τα Snaps στη νέα ροή χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως πόσα άτομα βρήκαν ένα συγκεκριμένο Snap ενδιαφέρον, πόσο χρόνο αφιέρωσαν να το παρακολουθήσουν, αν ήταν αγαπημένο ή διαμοιράστηκε με φίλους και άλλα.

Οι αλγόριθμοι θα εξετάζουν επίσης αρνητικούς παράγοντες, όπως εάν ένας θεατής εγκαταλείψει το Snap γρήγορα, για παράδειγμα.

Με την πάροδο του χρόνου, η ροή θα προσαρμοστεί στις επιλογές κάθε χρήστη με βάση τις δικές του αλληλεπιδράσεις, προτιμήσεις και αγαπημένα.

Αυτό είναι ένα παρόμοιο σύστημα με αυτό που χρησιμοποιεί το TikTok για τη ροή «For You». Ωστόσο, στο TikTok, μόνο οι χρήστες με δημόσια προφίλ μπορούν να δημοσιεύσουν τα βίντεο τους σε αυτή τη ροή.

Το Spotlight, εν τω μεταξύ, μπορεί να διαθέτει Snaps από χρήστες με ιδιωτικούς ή δημόσιους λογαριασμούς. Αυτά τα στιγμιότυπα μπορούν να σταλούν στο Spotlight απευθείας ή να αναρτηθούν στο Our Story.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα Snaps από τους ιδιωτικούς λογαριασμούς θα εμφανίζονται χωρίς διαχωρισμό – δηλαδή, κανένα όνομα δεν θα επισυνάπτεται στο περιεχόμενο.

Επίσης, δεν θα υπάρχει δυνατότητα σχολίου για αυτά τα Snaps ή να σταλεί μήνυμα στον δημιουργό.

Οι χρήστες άνω των 18 ετών μπορούν να επιλέξουν δημόσια προφίλ προκειμένου να εμφανιστούν τα ονόματά τους, κάτι που τους επιτρέπει να έχουν ακολούθους.

Παρόλο που αυτό επιτρέπει στους χρήστες να απαντήσουν μυστικά και απευθείας στους δημιουργούς, δεν θα επιτρέπονται δημόσια σχόλια στο Spotlight

Αυτή είναι μια διαφορετική ρύθμιση από ό, τι στο TikTok και δίνει στο Snapchat τη δυνατότητα να μην έχει μηχανισμό φιλτραρίσματος των σχολίων.

Όμως η ίδια η ροή του Spotlight ελέγχεται.

Η εταιρεία λέει ότι όλα τα Snaps που εμφανίζονται στη νέα ροή θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις Οδηγίες του Snapchat, οι οποίες απαγορεύουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών (συμπεριλαμβανομένων θεωριών συνωμοσίας), παραπλανητικού περιεχομένου, ρητορικής μίσους, προσβλητικού περιεχομένου, εκφοβισμού, παρενόχλησης, βίας ή/και άλλο τοξικό περιεχόμενο.

Τα Snaps πρέπει να είναι κατάλληλα και για 13+ χρήστες.

Οι Οδηγίες Spotlight καθορίζουν το είδος του περιεχομένου που θέλει το Snapchat, τη μορφή για τα Snaps και άλλους κανόνες.

Για παράδειγμα, τα Snaps πρέπει να είναι κάθετα βίντεο με ήχο, έως 60 δευτερόλεπτα διάρκεια. Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν ένα #topic hashtag και θα πρέπει να κάνουν χρήση των δημιουργικών εργαλείων του Snapchat όπως λεζάντες, ήχοι, ή GIF, εάν είναι δυνατόν.

Οι υπότιτλοι είναι μια νέα δυνατότητα, σχεδιασμένη για χρήση στο Spotlight.

Επίσης νέο εργαλείο είναι μια συνεχής λειτουργία λήψης βίντεο για μεγαλύτερα Snaps και η δυνατότητα περικοπής τους.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα