Το Snapchat παρουσίασε την αντίπαλη εφαρμογή του TikTok, το Spotlight!

Μοίρασε την γνώση...

Το Snapchat εγκαινίασε χθες επισήμως μια νέα εφαρμογή του όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν σύντομα, διασκεδαστικά βίντεο σε μια κάθετα κυλιόμενη ροή (scroll down) τύπου TikTok.

banner

Αυτή η νέα λειτουργία, ονομάζεται Spotlight, θα συμπεριλαμβάνει βίντεο που υποστηρίζονται τώρα από μουσική και η οποία επιτρέπεται από την ειδική βιβλιοθήκη της εφαρμογής.

Το Snapchat αναφέρει ότι οι αλγόριθμοί του θα εμφανίζουν τα πιο ελκυστικά Snaps για προβολή σε κάθε χρήστη, σε εξατομικευμένη βάση.

Google news

Για να γίνει αυτό, θα κατατάξει τα Snaps στη νέα ροή χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως πόσα άτομα βρήκαν ένα συγκεκριμένο Snap ενδιαφέρον, πόσο χρόνο αφιέρωσαν να το παρακολουθήσουν, αν ήταν αγαπημένο ή διαμοιράστηκε με φίλους και άλλα.

ZTE Many GEOs AliExpress WW

Οι αλγόριθμοι θα εξετάζουν επίσης αρνητικούς παράγοντες, όπως εάν ένας θεατής εγκαταλείψει το Snap γρήγορα, για παράδειγμα.

Με την πάροδο του χρόνου, η ροή θα προσαρμοστεί στις επιλογές κάθε χρήστη με βάση τις δικές του αλληλεπιδράσεις, προτιμήσεις και αγαπημένα.


Αυτό είναι ένα παρόμοιο σύστημα με αυτό που χρησιμοποιεί το TikTok για τη ροή «For You». Ωστόσο, στο TikTok, μόνο οι χρήστες με δημόσια προφίλ μπορούν να δημοσιεύσουν τα βίντεο τους σε αυτή τη ροή.

Το Spotlight, εν τω μεταξύ, μπορεί να διαθέτει Snaps από χρήστες με ιδιωτικούς ή δημόσιους λογαριασμούς. Αυτά τα στιγμιότυπα μπορούν να σταλούν στο Spotlight απευθείας ή να αναρτηθούν στο Our Story.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα Snaps από τους ιδιωτικούς λογαριασμούς θα εμφανίζονται χωρίς διαχωρισμό – δηλαδή, κανένα όνομα δεν θα επισυνάπτεται στο περιεχόμενο.

Επίσης, δεν θα υπάρχει δυνατότητα σχολίου για αυτά τα Snaps ή να σταλεί μήνυμα στον δημιουργό.

Οι χρήστες άνω των 18 ετών μπορούν να επιλέξουν δημόσια προφίλ προκειμένου να εμφανιστούν τα ονόματά τους, κάτι που τους επιτρέπει να έχουν ακολούθους.

Παρόλο που αυτό επιτρέπει στους χρήστες να απαντήσουν μυστικά και απευθείας στους δημιουργούς, δεν θα επιτρέπονται δημόσια σχόλια στο Spotlight

Αυτή είναι μια διαφορετική ρύθμιση από ό, τι στο TikTok και δίνει στο Snapchat τη δυνατότητα να μην έχει μηχανισμό φιλτραρίσματος των σχολίων.

Όμως η ίδια η ροή του Spotlight ελέγχεται.

Η εταιρεία λέει ότι όλα τα Snaps που εμφανίζονται στη νέα ροή θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις Οδηγίες του Snapchat, οι οποίες απαγορεύουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών (συμπεριλαμβανομένων θεωριών συνωμοσίας), παραπλανητικού περιεχομένου, ρητορικής μίσους, προσβλητικού περιεχομένου, εκφοβισμού, παρενόχλησης, βίας ή/και άλλο τοξικό περιεχόμενο.

Τα Snaps πρέπει να είναι κατάλληλα και για 13+ χρήστες.

Οι Οδηγίες Spotlight καθορίζουν το είδος του περιεχομένου που θέλει το Snapchat, τη μορφή για τα Snaps και άλλους κανόνες.

Για παράδειγμα, τα Snaps πρέπει να είναι κάθετα βίντεο με ήχο, έως 60 δευτερόλεπτα διάρκεια. Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν ένα #topic hashtag και θα πρέπει να κάνουν χρήση των δημιουργικών εργαλείων του Snapchat όπως λεζάντες, ήχοι, ή GIF, εάν είναι δυνατόν.

Οι υπότιτλοι είναι μια νέα δυνατότητα, σχεδιασμένη για χρήση στο Spotlight.

Επίσης νέο εργαλείο είναι μια συνεχής λειτουργία λήψης βίντεο για μεγαλύτερα Snaps και η δυνατότητα περικοπής τους.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram