Ξέρετε εσείς πως μπορείτε να σταματήσετε το Life360 από το να ξέρει την κάθε σας κίνηση!?

Το Life360 είναι ένα εργαλείο κοινής χρήσης τοποθεσίας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν την τοποθεσία των μελών της οικογένειάς τους. Η βασική ιδέα πίσω από το Life 360 είναι αρκετά απλή. Όλα τα μέλη της οικογένειας μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή στις Android συσκευές τους και να ελέγχουν την τοποθεσία του άλλου σε πραγματικό χρόνο όποτε θέλουν. Έτσι μπορείτε πάντα να είστε σίγουροι ότι όλοι είναι ασφαλή.

Παρόλο που είναι τόσο χρήσιμο εργαλείο, ωστόσο, υπάρχουν πολλές καταστάσεις όταν απλώς θέλετε να βγείτε από το πλέγμα αυτό και να μην θέλετε να ξέρει κανείς πού βρίσκεστε. Σε αυτήν την περίπτωση, τα ίδια αυτά τα χαρακτηριστικά του Life 360 γίνονται λίγο απογοητευτικά. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να σταματήσετε το Life360 από την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκρύψετε την τοποθεσία σας στο Life360 και να αποτρέψετε άλλους από το να γνωρίζουν την τοποθεσία σας.

Μέρος 1: Γιατί πρέπει να απενεργοποιήσετε την τοποθεσία στο Life360;

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να απενεργοποιήσει την κοινή χρήση τοποθεσίας στο Life360. Ενώ μερικοί άνθρωποι θέλουν απλώς να κρύψουν την τοποθεσία τους για λίγο, άλλοι βλέπουν το Life360 ως παραβίαση του απορρήτου τους. Δεδομένου ότι η εφαρμογή παρακολουθεί την κίνησή σας όλη την ώρα, κάποιος μπορεί εύκολα να κάνει κακή χρήση αυτών των πληροφοριών για να παραβιάσει το απόρρητό σας.

Εκτός από αυτό, μερικοί άνθρωποι απλά δεν θέλουν άλλοι να παρακολουθούν την τοποθεσία τους, ακόμα κι αν είναι για λόγους ασφαλείας. Ας υποθέσουμε ότι είπατε στους γονείς σας ότι επιστρέφετε από το σχολείο, αλλά αποφασίσατε να σταματήσετε να πάρετε ένα κουλούρι στη μέση της διαδρομής. Λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση, το Life360 θα ειδοποιήσει όλα τα μέλη της οικογένειάς σας στο Life360 ότι έχετε σταματήσει για λίγο και θα βομβαρδιστείτε με κλήσεις από όλους. Και, έτσι, το «διάλειμμα bagel» των πέντε λεπτών σας δεν θα παραμείνει ειρηνικό πια.

Έτσι, εάν ανησυχείτε επίσης για το απόρρητό σας ή δεν θέλετε οι άλλοι να γνωρίζουν το πού βρίσκεστε συνεχώς, θα ήταν καλύτερα να σταματήσετε το Life360 να παρακολουθεί την τοποθεσία σας.

Μέρος 2: Πώς να απενεργοποιήσετε την τοποθεσία στο Life360;

Τώρα που γνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους κάποιος θέλει να απενεργοποιήσει την τοποθεσία στο Life360, ας ρίξουμε μια ματιά σε διαφορετικές μεθόδους για να το κάνει.

Τρόπος 1: Διακοπή κοινής χρήσης τοποθεσίας στους Κύκλους

Εάν συμμετέχετε σε πολλούς κύκλους στο Life360, υπάρχει ένας επίσημος τρόπος για να σταματήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας σε ορισμένα από αυτά. Βασικά, μπορείτε να επιλέξετε σε ποιους κύκλους δεν θέλετε να κοινοποιήσετε την τοποθεσία σας. Αυτό θα διακόψει την κοινή χρήση τοποθεσίας στον επιλεγμένο κύκλο χωρίς να διακόψει καθόλου στους άλλους κύκλους.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας σε έναν συγκεκριμένο κύκλο στο Life360.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο κουμπί “Ρυθμίσεις” στην κάτω δεξιά γωνία.

Βήμα 2: Τώρα, επιλέξτε τον κύκλο στον οποίο θέλετε να διακόψετε την κοινή χρήση τοποθεσίας.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην επιλογή “Κοινή χρήση τοποθεσίας” και ενεργοποιήστε το ρυθμιστικό για να το απενεργοποιήσετε.

Αυτό είναι, το Avatar σας θα εμφανίσει “Η κοινή χρήση τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένη” στον χάρτη.

Τρόπος 2: Απενεργοποίηση των Υπηρεσιών τοποθεσίας

Ένας άλλος τρόπος να σταματήσετε το Life360 από την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας είναι να απενεργοποιήσετε τις “Υπηρεσίες τοποθεσίας” στο smartphone σας. Εφόσον το Life360 δεν θα μπορεί να παρακολουθεί το σήμα GPS σας, δεν θα ενημερώσει την κίνησή σας στον χάρτη. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας σε iOS και Android ακολουθώντας ειδικά βήματα.

1) Για iPhone

Βήμα 1: Στο iPhone σας, μεταβείτε στο μενού “Ρυθμίσεις”.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο “Απόρρητο” και μετά πατήστε “Υπηρεσίες τοποθεσίας”.

Βήμα 3: Τώρα, αλλάξτε το ρυθμιστικό δίπλα στην επιλογή “Υπηρεσίες τοποθεσίας” για να το απενεργοποιήσετε.

2) Για Android

Βήμα 1: Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να κάνετε κλικ στο “Τοποθεσία”.

Βήμα 2: Τώρα, ενεργοποιήστε ξανά τον διακόπτη για να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στις συσκευές σας Android.

Λάβετε υπόψη ότι η απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας θα επηρεάσει όλες τις άλλες εφαρμογές που απαιτούν πρόσβαση GPS για τη λειτουργικότητά τους. Επομένως, εάν δεν θέλετε να υποφέρουν οι άλλες εφαρμογές, η απενεργοποίηση των “Υπηρεσιών τοποθεσίας” ενδέχεται να μην είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να εμποδίσετε το Life360 να σας παρακολουθεί.

Τρόπος 3: Ενεργοποιήστε τη Λειτουργία πτήσης

Τέλος, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας στο Life360 ενεργοποιώντας τη λειτουργία αεροπλάνου στο smartphone σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε την εφαρμογή από την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας, ειδικά εάν θέλετε να απομακρυνθείτε εντελώς από το πλέγμα και δεν θέλετε καν να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας.

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης σε iPhone και Android smartphone αντίστοιχα.

● Στο iPhone σας, σύρετε προς τα πάνω από κάτω για να εμφανιστεί το “Κέντρο ελέγχου” της Apple. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Λειτουργία αεροπλάνου” για να το ενεργοποιήσετε.
● Στη συσκευή σας Android, σύρετε προς τα κάτω για να εκκινήσετε το δίσκο ειδοποιήσεων και πατήστε το εικονίδιο “Λειτουργία πτήσης”.

Αφού ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καμία εφαρμογή βάσει τοποθεσίας ή ακόμη και να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σας.

Μέρος 3: Τι συμβαίνει όταν απενεργοποιείτε την τοποθεσία στο Life360;

Το Life360 ειδοποιεί όταν η κοινή χρήση τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένη; Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Παρόλο που ενδέχεται να μην ειδοποιεί άμεσα όλα τα μέλη του κύκλου σας ότι έχετε απενεργοποιήσει τις “υπηρεσίες τοποθεσίας” στο τηλέφωνό σας, θα εμφανίζει απλώς μια κόκκινη σημαία δίπλα στο Avatar σας στο χάρτη. Αυτή η κόκκινη σημαία θα υποδείξει ότι έχετε φύγει από το πλέγμα και όλοι θα γνωρίζουν αυτόματα ότι έχετε ρυθμίσει χειροκίνητα το Life360 να παρακολουθείτε την τοποθεσία σας.

Ακόμα κι αν έχετε ενεργοποιήσει τη “Λειτουργία πτήσης”, το Life360 θα εμφανίσει την κόκκινη σημαία που θα ειδοποιεί τους άλλους ότι δεν θέλετε να παρακολουθήστε πια. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που η απενεργοποίηση των “Υπηρεσιών τοποθεσίας” θα κρατήσει τις κινήσεις σας απόρρητες, οι άνθρωποι στον κύκλο σας θα γνωρίζουν ότι το έχετε κάνει σκόπιμα.

Μέρος 4: Πώς να σταματήσετε το Life360 από την παρακολούθηση χωρίς κανείς να το γνωρίζει;

Λοιπόν, τι γίνεται αν θέλετε να σταματήσετε το Life360 να παρακολουθεί την τοποθεσία σας χωρίς να το γνωρίζει κανένας; Η απάντηση είναι στην χρήση ενός εργαλείου πλαστογράφησης τοποθεσίας. Τέτοιες εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους χρήστες να πλαστογραφούν την τοποθεσία GPS τους και να αποκρύπτουν την τρέχουσα τοποθεσία τους από εφαρμογές όπως το Life360. Η βασική ιδέα πίσω από τη χρήση μιας εφαρμογής πλαστογράφησης τοποθεσίας είναι ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε την αρχική σας τοποθεσία με μια διαφορετική και να ξεγελάσετε το Life360 για να πιστέψετε ότι ακολουθείτε την κανονική σας διαδρομή.

Εδώ έχουμε επιλέξει δύο από τις καλύτερες εφαρμογές πλαστογράφησης τοποθεσίας για iPhone και Android αντίστοιχα.

Χρήση του iMyFone AnyTo για πλαστογράφηση της τοποθεσίας στο Life360

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iMyFone AnyTo για να πλαστογραφήσετε την τοποθεσία σας GPS. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας (Windows ή Mac) και να συνδέσετε το iPhone σας για να αλλάξετε τη θέση του GPS. Το iMyFone AnyTo έρχεται με μια ποικιλία χαρακτηριστικών που το καθιστούν μια αξιόπιστη επιλογή για ψεύτικη τοποθεσία GPS σε ένα iPhone.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συντεταγμένες GPS για να βρείτε μια συγκεκριμένη τοποθεσία και να την ορίσετε ως την τρέχουσα τοποθεσία σας. Το εργαλείο διαθέτει επίσης μια ειδική λειτουργία “Teleport” που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια ψεύτικη τοποθεσία από οπουδήποτε στον κόσμο.

Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το iMyFone AnyTo για να πλαστογραφήσετε την κίνηση GPS στο χάρτη. Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό εάν θέλετε να πάτε κάπου αλλού για μια μέρα, αλλά δεν θέλετε να γνωρίζουν άλλοι γι ‘αυτό. Μπορείτε απλά να ορίσετε την καθημερινή σας διαδρομή ως ψεύτικη διαδρομή για την ημέρα και να διατηρήσετε την αρχική σας τοποθεσία κρυφή από όλους.

Ας σας καθοδηγήσουμε σε μερικές χρήσιμες λειτουργίες του iMyFone AnyTo.

  • Αλλαγή θέσης GPS με ένα κλικ.
  • Αφιερωμένη λειτουργία δύο σημείων και λειτουργία πολλαπλών σημείων για την ψεύτικη κίνηση του GPS σας.
  • Προσαρμόστε την ταχύτητα κίνησής σας ενώ ψεύδετε μια διαδρομή
  • Χρησιμοποιήστε συντεταγμένες GPS για να βρείτε συγκεκριμένες τοποθεσίες.
  • Αποθηκεύστε τοποθεσίες για μελλοντική χρήση.
  • Δεν απαιτείται jailbreak και iTunes.

Έτσι, εάν είστε επίσης έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το iMyFone AnyTo για να εμποδίσετε το Life360 να παρακολουθεί την τοποθεσία σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ορίσετε μια ψεύτικη τοποθεσία GPS στο iPhone σας.

Βήμα 1: Στον υπολογιστή σας, ξεκινήστε το iMyFone AnyTo και κάντε κλικ στην επιλογή “Έναρξη”.

Βήμα 2: Συνδέστε το iPhone / iPad στον υπολογιστή και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για να το ξεκλειδώσετε. Θα πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή “Εμπιστοσύνη αυτής της συσκευής” στο iPhone σας για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη σύνδεση μεταξύ των δύο συσκευών.

Βήμα 3: Τώρα, θα σας ζητηθεί ένας χάρτης που θα δείχνει στην τρέχουσα τοποθεσία σας. Από την επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε το “Teleport Mode” (το τρίτο εικονίδιο).

Βήμα 4: Τώρα, εισαγάγετε ένα όνομα τοποθεσίας στην επάνω γραμμή αναζήτησης για να βρείτε το συγκεκριμένο μέρος που θέλετε να ορίσετε ως την τρέχουσα τοποθεσία σας. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία με μεγέθυνση και σμίκρυνση του χάρτη.

Βήμα 5: Επιλέξτε τη συγκεκριμένη τοποθεσία και κάντε κλικ στο “Μετακίνηση” για να την ορίσετε ως την τρέχουσα τοποθεσία σας.

Αυτό είναι! Η τρέχουσα τοποθεσία σας θα παραμείνει κρυφή όσο συνεχίζετε τη συνεδρία πλαστογράφησης τοποθεσίας με το iMyFone AnyTo. Με τη βοήθεια του iMyFone AnyTo, μπορείτε εύκολα να πλαστογραφήσετε την τοποθεσία σας στο Life360 χωρίς να ενημερώσετε την οικογένεια και τους φίλους σας.

Χρήση πλαστής θέσης GPS για πλαστογράφηση της τοποθεσίας στο Life360

Εάν είστε χρήστης Android, θα έχετε την ελευθερία να εγκαταστήσετε απευθείας την εφαρμογή πλαστογράφησης τοποθεσίας στο τηλέφωνό σας και να την χρησιμοποιήσετε για να πλαστογραφήσετε την τοποθεσία σας GPS. Παρόλο που υπάρχουν πολλά εργαλεία διαθέσιμα για ψεύτικη τοποθεσία στο Android, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Fake GPS Location – GPS Joystick. Είναι μια εφαρμογή γεμάτη με χαρακτηριστικά που συνοδεύεται επίσης από μια αποκλειστική επιλογή GPS Joystick. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να ελέγξετε την κίνησή σας, ενώ πλαστογραφείτε την τοποθεσία σας στον χάρτη. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους προτιμούμε αυτήν την εφαρμογή σε σχέση με άλλες εναλλακτικές λύσεις είναι ότι λειτουργεί τόσο με συσκευές Android που είναι root όσο και με συσκευές που δεν είναι root.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για ψεύτικη τοποθεσία GPS και σταματήστε το Life360 να παρακολουθεί τη συσκευή σας Android.

Βήμα 1: Μεταβείτε στο Google Play Store και εγκαταστήστε το “Fake GPS Location – GPS Joystick” στο τηλέφωνό σας.

Βήμα 2: Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογές προγραμματιστή”.

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο “Set Mock Location App” και επιλέξτε “GPS Joystick” από τη λίστα. Αυτό θα ορίσει την εφαρμογή ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλαστογράφησης τοποθεσίας.

Βήμα 4: Τώρα, ανοίξτε “Ψεύτικη τοποθεσία GPS” στο τηλέφωνό σας και ορίστε την επιλογή “Ορισμός τοποθεσίας”. Τώρα, εισαγάγετε τις συντεταγμένες GPS (Γεωγραφικό πλάτος και μήκος) στο ειδικό πεδίο και κάντε κλικ στο “Έναρξη”. Εάν θέλετε να επιλέξετε μια τοποθεσία στο χάρτη, μπορείτε επίσης να πατήσετε την επιλογή “Κάντε κλικ εδώ για να ανοίξετε το χάρτη”. Αυτό θα σας οδηγήσει σε έναν χάρτη και θα μπορείτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στον χάρτη.

Βήμα 5: Αφού επιλέξετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, απλώς κάντε κλικ στο “Έναρξη” για να την ορίσετε ως την τρέχουσα τοποθεσία σας.

Μέρος 5: Χρησιμοποιήστε ένα άλλο τηλέφωνο για να σταματήσετε το Life360 να παρακολουθεί την τοποθεσία σας

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να σταματήσετε το Life360 από την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό τηλέφωνο. Για παράδειγμα, εάν έχετε δύο smartphone, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Life360 σε ένα από αυτά και να το διατηρήσετε στην επιθυμητή θέση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μεταφέρετε το άλλο τηλέφωνο μαζί σας οπουδήποτε θέλετε και κανείς δεν θα γνωρίζει πού βρίσκεται.

Ωστόσο, είναι επίσης ασφαλές να πούμε ότι αυτή η μέθοδος έχει μερικούς περιορισμούς. Πρώτα απ ‘όλα, θα χρειαστείτε δύο smartphone για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Και, δεύτερον, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει εάν η καθημερινή σας ρουτίνα συνεπάγεται μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο. Επειδή το εικονικό τηλέφωνο θα λειτουργεί μόνο αν παραμείνει αδρανές σε ένα μέρος, δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τελικές λέξεις

Δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι το Life360 είναι μία από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές για την προστασία των κοντινών σας. Όμως, πολλές φορές, η λειτουργία κοινής χρήσης τοποθεσίας μπορεί να φαίνεται λίγο απογοητευτική, ειδικά όταν δεν θέλετε να γνωρίζουν άλλοι για το πού βρίσκεστε. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω κόλπα για να εμποδίσετε το Life360 να παρακολουθεί τις κινήσεις σας και να παραμείνετε κρυμμένοι από το ραντάρ του.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα