300 εκ. PC αναμένεται να πωληθούν μέσα στο 2020, ένα νούμερο που είχαμε να το δούμε από το 2008!

Πολλοί πίστευαν ότι το iPhone θα σκότωνε τον υπολογιστή και για περισσότερο από μια δεκαετία, αυτό φαινόταν αλήθεια, με τις πωλήσεις των υπολογιστών να φτάνουν τα 300 εκατομμύρια μονάδες το 2008 και μετά αργά να μειώνονται, φθάνοντας στα χαμηλά επίπεδα των περίπου 250 εκατομμυρίων συσκευών το 2019.

Η πανδημία του coronavirus άλλαξε όλα αυτά, και τώρα οι αναλυτές της βιομηχανίας προβλέπουν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 15% YoY, φτάνοντας  τις περίπου 300 εκατομμύρια συσκευές.

Οι παράγοντες που ευθύνονται για αυτή την ανάπτυξη, αναφέρει το Reuters, είναι ότι τώρα πια σε κάθε νοικοκυριό, εκεί που χρειαζόταν μόλις ένα υπολογιστής, τώρα πρέπει ο κάθε μαθητής αλλά και εργαζόμενος που δουλεύει από το σπίτι του πια, να έχει ένα καινούργιο καλό υπολογιστή, με πολλές κυβερνήσεις να χρηματοδοτούν τις αγορές φορητών υπολογιστών για την εξ αποστάσεως εργασία ή των μαθητών για την εκμάθηση τους, με την χορήγηση voucher.

Το αποτέλεσμα ήταν μια τεράστια έλλειψη εξαρτημάτων, ακόμη και όταν τα εργοστάσια παράκαμπταν το κλείσιμο που σχετίζεται με τον κοροναϊό.

«Όλη η αλυσίδα εφοδιασμού έχει ζοριστεί όπως ποτέ άλλοτε», δήλωσε ο Gregg Prendergast, πρόεδρος της Pan-America στην κατασκευαστή υλικού της Acer Inc.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι το 2021 θα δει ακόμη μεγαλύτερη πίεση, καθώς οι εταιρείες και οι οικιακοί χρήστες θα θελήσουν ν’ αναβαθμίσουν τις παλιές τους συσκευές για να επωφεληθούν από πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως βελτιωμένες κάμερες web, καλύτερα ηχεία και ενσωμάτωση 5G.

Ο Sam Burd, πρόεδρος της κατασκευαστής υπολογιστών Dell Technologies Inc, αυτό το μήνα δήλωσε ότι η «αναγέννηση» στην βιομηχανία σύντομα θα φέρει συσκευές με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να απλοποιήσει τις εργασίες όπως την σύνδεση και την απενεργοποίηση των φωτογραφικών μηχανών.

Η ώθηση αναμένεται να αυξήσει την εγκατεστημένη βάση υπολογιστών και tablet σε 1,77 δισεκατομμύρια το 2021, από 1,64 δισεκατομμύρια το 2019, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Canalys. Φαίνεται ότι οι φήμες για το θάνατο του υπολογιστή δεν ισχύουν πια, αλλά ακριβώς το αντίθετο!

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα