6χρονος ξόδεψε 16000 δολάρια σε αγορές μέσα σε εφαρμογή! Οι γονείς σε κατάσταση σοκ….!

Η Jessica Wilton, μητέρα του Τζορτζ Τζόνσον, βρέθηκε φορτωμένη με ένα λογαριασμό για περισσότερα από 16.000 δολάρια, αφού ο εξάχρονος γιος της επισκέφτηκε το App Store. Έκανε πολλές αγορές εντός της εφαρμογής που σχετίζονται με το παιχνίδι Sonic Forces, όλες φαινομενικά χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε κωδικούς πρόσβασης ή άλλα διαπιστευτήρια.

Σύμφωνα με μια έκθεση της New York Post, ο Τζορτζ Τζόνσον αγόραζε χαρούμενα δαχτυλίδια μέσω του App Store χωρίς να το γνωρίζει η μητέρα του. Άρχισε κάτι να καταλαβαίνει μόνο όταν άρχισε να εντοπίζει χρεώσεις στην κάρτα Chase.

Όταν η Τζέσικα ανακάλυψε ότι η Apple και το PayPal απέσυραν μεγάλα ποσά – 562 $ εδώ, 601 $ εκεί – από τον λογαριασμό της στο Chase. Στην αρχή υπέθεσε ότι ήταν λάθος ή απάτη και κάλεσε την τράπεζα, μπερδεμένη με τις χρεωστικές χρεώσεις. “Ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώνονται οι χρεώσεις το έκανε σχεδόν αδύνατο να καταλάβω ότι ήταν από ένα παιχνίδι”, είπε.

Η τράπεζα πραγματοποίησε έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορίες ήταν γνήσιες, η επόμενη κίνηση ήταν η μητέρα να καλέσει την Apple για να μάθει τι συνέβαινε. Αφού εξέτασε την αναλυτική χρέωση στο App Store, ανακαλύφθηκε ποιος ήταν ο ένοχος….!

Η Apple, λέει η έκθεση, δεν ήταν πολύ ευγενική.

“Η Apple” είπε με σκληρό τόνο »ότι επειδή δεν τηλεφώνησα εντός 60 ημερών από τις χρεώσεις, ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα », είπε η Τζέσικα. “Ο λόγος που δεν τηλεφώνησα εντός 60 ημερών είναι επειδή η τράπεζα μου είπε ότι ήταν πιθανότατα απάτη – ότι το PayPal και το Apple.com είναι κορυφαίες χρεώσεις απάτης.”

Η Τζέσικα δεν έλαβε καμία επιείκεια από τον υπεύθυνο εξυπηρέτησης πελατών, ακόμη και αφού ομολόγησε ότι δεν θα μπορούσε να πληρώσει το στεγαστικό της οικογένειάς της.

Πως συνέβησαν όλα αυτά – και για μια περίοδο μηνών – δεν εξηγείται στην αρχική αναφορά. Αλλά υποψιάζομαι ότι το iPad της δεν έχει ρυθμιστεί για να ζητήσει έλεγχο ταυτότητας κατά τις αγορές και τα αποτελέσματα είναι αρκετά προφανή. Η Apple έχει πολλούς τρόπους για να αποτρέψει αυτό να συμβεί, αλλά κανένας δεν ήταν εδώ.

Η μητέρα πάντως θεωρεί ότι για όλα αυτά φταίει εξ ολοκλήρου η Apple.

Η συμβουλή της σε άλλους γονείς: “Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας. Είμαι απογοητευμένη ότι αυτό είναι ακόμη δυνατό σε αυτά τα παιχνίδια και ότι σε συσκευές Apple δεν είναι προεπιλεγμένες κάποιες επιλογές που θα μπορούσαν να το αποτρέψουν όλο αυτό.”

Ως δευτερεύουσα σημείωση, είμαι σίγουρος ότι το App Store ζητά από προεπιλογή έναν κωδικό πρόσβασης για αγορές εντός εφαρμογής.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα