Αυτή είναι η αναλυτική βαθμολογία του Snapdragon 888 σε διάφορα προγράμματα σύγκρισης!

Η Qualcomm ανακοίνωσε απόψε τα αποτελέσματα πολλαπλών σημείων αναφοράς για την πλατφόρμα Snapdragon 888 5G για κινητά. Η «βαθμολογία εκτέλεσης» δείχνει ότι η βαθμολογία AnTuTu του επεξεργαστή έφτασε τους 730.000 βαθμούς , ενώ στο Geekbench η βαθμολογία μονού πυρήνα είναι 1135 πόντοι και η βαθμολογία πολλαπλών πυρήνων είναι 3794 πόντοι.

Συγκριτικά, η τρέχουσα βαθμολογία AnTuTu του Snapdragon 865 είναι 671.000 βαθμοί. Υπολογίζεται ότι στον Snapdragon 888 έχει αυξηθεί κατά περίπου 10% η βαθμολογία. Φυσικά, η σύγκριση είναι το καλύτερο αποτέλεσμα του Snapdragon 865 μετά από ένα χρόνο βελτιστοποίησης. Ο 888 μόλις κυκλοφόρησε, οπότε υπάρχει πολύς χώρος για βελτιστοποίηση.

Στο GeekBench, ο Snapdragon 888 σημείωσε 1135 πόντους για μονό πυρήνα και 3794 πόντους για πολυπύρηνο. Σε σύγκριση με το Samsung Galaxy S20 FE που είναι εξοπλισμένο με τον Snapdragon 865 multi-core και single-core, η βαθμολογία αυξήθηκε κατά 18% και 26% αντίστοιχα. Σε σύγκριση με τον μονοπύρηνο Kirin 9000 1020 και τον πολυπύρηνο 3710, τα δύο είναι σχεδόν τα ίδια.

Επιπλέον, η Qualcomm παρείχε επίσης τα αποτελέσματα δύο δευτερευόντων στοιχείων του Snapdragon 888 στο GFXBench 5.0. Το σκορ εκτός οθόνης στο Μανχάταν 3.0 1080p είναι 169FPS, του Aztec καταστρέφει τον Vulkan 1080p / με το κανονικό σκορ εκτός οθόνης να είναι 86FPS. Αυτό το επίτευγμα είχε πολύ καλή απόδοση, το οποίο ήταν πάνω από 40% και 45% υψηλότερο από τα καλύτερα αποτελέσματα του Snapdragon 865.

Σε αυτές τις δοκιμές, ο Snapdragon 888 δεν ξεπέρασε το τσιπ A14 Bionic της Apple. Αν και το API είναι διαφορετικό και τα δύο επιτυγχάνουν παρόμοια ποσοστά καρέ στο σημείο αναφοράς GPU του Μανχάταν, ο Snapdragon 888 δεν είχε καλή απόδοση στη δοκιμή Aztec. Ο επεξεργαστής Α14 της Apple κέρδισε μόνο κατά 7% πιο πολύ στα αποτελέσματα πολλαπλών πυρήνων της CPU, αλλά στη δοκιμή ενός πυρήνα επέκτεινε το προβάδισμα σε ένα εκπληκτικό 41%.

snapdragon 888

Σύμφωνα με την Qualcomm Technologies, αυτές οι δοκιμές αναφοράς μπορούν να δοκιμάσουν μόνο ορισμένες περιπτώσεις χρήσης και δεν μπορούν να αντανακλήσουν πλήρως άλλες εμπειρίες που έχουν ενεργοποιηθεί από την πλατφόρμα κινητών Snapdragon, όπως σύνδεση, κάμερα, βίντεο, ήχος, διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ταχύτητα φόρτισης. Αυτές οι δοκιμές εκτελέστηκαν χρησιμοποιώντας το σχέδιο αναφοράς Snapdragon 888. Το πρωτότυπο αναφοράς Snapdragon 888 είναι εξοπλισμένο με μνήμη LPDDR5 12 GB, μνήμη flash 512 GB, μπαταρία 3780 mAh και οθόνη 2340 × 1080 / 120Hz 6,65 ιντσών.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η Qualcomm εκτελεί τρεις γύρους κάθε δοκιμής αναφοράς και λαμβάνει τη μέση τιμή τους. Η Qualcomm είπε ότι στη διαδικασία εκτέλεσης όλων των διαδικασιών δοκιμής αναφοράς, ο σχεδιασμός αναφοράς Snapdragon 888 χρησιμοποιεί τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, οι οποίες είναι οι ρυθμίσεις για την καθημερινή χρήση του χρήστη, λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση και την κατανάλωση ενέργειας.

Το iTechNews.gr έμαθε ότι η πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας Qualcomm Snapdragon 888 5G χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη διαδικασία 5nm. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η συνολική απόδοση της CPU είναι 25% υψηλότερη από την προηγούμενη γενιά, με μέγιστη συχνότητα 2,84GHz, και είναι το πρώτο εμπορικό υποσύστημα CPU που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Arm Cortex-X1. Στο τμήμα GPU, η ταχύτητα απόδοσης γραφικών του Qualcomm Adreno 660 είναι 35% υψηλότερη από την προηγούμενη γενιά.

Ο κινητήρας 6ης γενιάς Qualcomm AI περιλαμβάνει τον νέο επεξεργαστή Qualcomm Hexagon 780. Σε σύγκριση με την πλατφόρμα προηγούμενης γενιάς, η υπολογιστική ισχύς αυξήθηκε κατά 73%. Μπορεί να επιτύχει 26 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο (26 TOPS) και η ενεργειακή του απόδοση βελτιώνεται επίσης 3 φορές.

Τα εμπορικά τερματικά που είναι εξοπλισμένα με τον Snapdragon 888 αναμένεται να είναι διαθέσιμα το πρώτο τρίμηνο του 2021. Τα αποτελέσματα από την δοκιμή αναφοράς του Snapdragon 888 και τα μελλοντικά εμπορικά τερματικά ενδέχεται να διαφέρουν λόγω παραγόντων όπως ρυθμίσεις απόδοσης, συσκευές αποθήκευσης, ρυθμούς ανανέωσης οθόνης και χρόνος ενημέρωσης λογισμικού.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα