Χαμός!!! Ρεκόρ όλων των εποχών στην Ελλάδα… Η κίνηση διαδικτύου…

Εκτοξεύτηκε η κίνηση του διαδικτύου στη χώρα ειδικά κατά την δεύτερη καραντίνα με την τηλεκπαίδευση και την τηλεργασία να προκαλούν αυξάνουν την κίνηση έως και 6 φορές εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τα στοιχεία του ελληνικού κόμβου ανταλλαγής κίνησης (Greek Internet Exchange) ο οποίος ανακοίνωσε ρεκόρ όλων των εποχών στις 15 Δεκεμβρίου με την κίνηση να αγγίζει τα 379 Gbps καθώς και από την πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων data.gov.gr η οποία τέθηκε σήμερα σε λειτουργία.

κυκλοφορία διαδικτύου ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το πώς έχει εξελιχθεί η κίνηση στο GR – IX, που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Τεχνολογία της ανανεωμένης πλατφόρμας τόσο στο πρώτο Lockdown όσο και στο δεύτερο η κίνηση κλιμακώθηκε αισθητά. ειδικότερα μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων του Μαρτίου 2020, η κίνηση τριπλασιάστηκε και αποκλιμακώθηκε σταδιακά φτάνοντας στο διπλάσιο της κίνησης του Οκτωβρίου του 2019. Η χαλάρωση των μέτρων που ακολούθησε οδήγησε όπως ήταν αναμενόμενο σε περαιτέρω αποκλιμάκωση, με το κλίμα να αντιστρέφεται εκ νέου τον Οκτώβριο και την κίνηση να κάνει άλμα προς τα πάνω τον Νοέμβριο.

κίνηση διαδικτύου ελλάδα Lockdown

Να θυμίσουμε ότι αυτούς τους μήνες πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που εφάρμοζαν την τηλεργασία σε μέρος του προσωπικού τους. Μόλις δε προστέθηκε και η τηλεκπαίδευση στην εξίσωση, μετά και την νέα απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε τον Νοέμβριο, καταγράφηκε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με αποκορύφωμα τις 15 Δεκεμβρίου.

κίνηση διαδικτύου ελλάδα δεύτερο lockdown

Παρότι μάλιστα οι εορταστικές προσφορές που λανσάρουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι για απεριόριστη χρήση δεδομένων θα μπορούσε να αυξήσει ακόμα περισσότερο την πίεση που δέχονται τα δίκτυα, αυτή αναμένεται να εξισορροπηθεί από το κλείσιμο των σχολείων και κατ επέκταση της τηλεκπαίδευσης μέχρι και τα Φώτα.

Τα επόμενα τρία χρόνια θα δημιουργηθούν περισσότερα δεδομένα από αυτά των τελευταίων 30 ετών

Να θυμίσουμε ότι  παλαιότερη έρευνα της IDC «Global DataSphere Forecast», η οποία δημοσιεύτηκε στις αρχές της υγειονομικής κρίσης, εκτιμά ότι η πανδημία του κορονοϊού και η νέα τάξη πραγμάτων που θα διαμορφώσει, θα εκτοξεύσει την διαδικτυακή κίνηση διεθνώς. Σύμφωνα με την έρευνα μάλιστα τα δεδομένα, που θα δημιουργηθούν τα επόμενα τρία χρόνια, εκτιμάται ότι θα είναι περισσότερα από αυτά που καταναλώθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια!

Ο διαρκώς αυξανόμενος όγκος των δεδομένων που διακινούνται μέσω του παγκόσμιου ιστού εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού θα έχει ως αποτέλεσμα το 2020 να διακινηθούν μέσω Διαδικτύου πάνω από 59 zettabytes (ZB) δεδομένων. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος αρκεί να αναφέρουμε ότι 1 zettabyte αντιστοιχεί με 1000 δισ. gigabytes…

Κι όλα αυτά εξαιτίας των υπαλλήλων που έχουν στραφεί στην τηλεργασία, την ραγδαία άνοδο της χρήσης εργαλείων απομακρυσμένης επικοινωνίας και των αναγκών για διαδικτυακή διασκέδαση που έχει δημιουργήσει ο εγκλεισμός των ανθρώπων στο σπίτι, λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα η συνεχής και σταθερή ανάπτυξη στη δημιουργία και κατανάλωση δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μια τάση που θα συνεχιστεί και μετά το τέλος της πανδημίας, με τον πλανήτη να παράγει τα επόμενα πέντε χρόνια τριπλάσια αν όχι πολλαπλάσια δεδομένα από την προηγούμενη πενταετία.

Καταλύτης στην ανάπτυξη αυτή θα αποτελέσει το βίντεο περιεχόμενο, με τους καταναλωτές να καταναλώνουν όλο και μεγαλύτερους όγκους βίντεο ψυχαγωγίας ετησίως.

H συμμετοχή των καταναλωτών στην παγκόσμια παραγωγή δεδομένων αντιστοιχεί ποσοστιαία στο 50%, ωστόσο, υπολογίζεται ότι θα μειωθεί κατά περίπου 4% τα επόμενα πέντε χρόνια δίνοντας το μερίδιο της συμμετοχής της στις επιχειρήσεις.

Πηγή: https://www.insider.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα