Drones θα ελέγχουν το φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων για την ΕΕΤΤ!!!

Μοίρασε την γνώση...

Μέχρι και drones θα επιστρατεύσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για να αναπτύξει ένα καινοτόμο κι εκτεταμένο Σύστημα Εποπτείας του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων, με στόχο να διασφαλίσει την αξιοπιστία των δικτύων τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα χθες η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε την υπογραφή δύο ξεχωριστών συμβάσεων για την «Προμήθεια Φορητών Φασματικών Αναλυτών», μετά από Ανοιχτό Διεθνή Διαγωνισμό. Οι δύο συμβάσεις συνθέτουν το συνολικό φυσικό και οικονομικό αντικείμενο ενός από τα Υποέργα της Πράξης «ΣΕΦΕ» (σ.σ. ανάπτυξη καινοτόμου Εκτεταμένου Συστήματος Εποπτείας Φάσματος για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών), η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους.

Τα δύο αυτά συστήματα, όπως διευκρινίζεται θα εγκαθίστανται στα 5 τηλεκατευθυνόμενα πτητικά μέσα (drones), η απόκτηση των οποίων έχει δρομολογηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο από την ΕΕΤΤ, μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη από τις δύο προαναφερθείσες συμβάσεις, με τίμημα 173.962,08 έχει ως ανάδοχο εταιρεία την NETSCOPE SOLUTIONS A.E., ενώ η δεύτερη με τίμημα 260.658,44 έχει ανάδοχο εταιρεία την «INTRACOM TELECOM». Όσο για την προμήθεια των drones ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 190.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Τα συγκεκριμένα συστήματα επιτρέπουν την ενδελεχή ανάλυση χαρακτηριστικών εκπομπών σε εύρος φάσματος ραδιοσυχνοτήτων μέχρι και τα 110 Gigahertz (GHz) και αφορούν τόσο τις υφιστάμενες υπηρεσίες (π.χ. Point-to-Point, LTE, κ.λπ.) όσο και τις καινοτόμες ευρυζωνικές υπηρεσίες που αναμένονται διεθνώς τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια (δίκτυα νέας γενιάς 5G, 6G κ.λπ.).

Σημειωτέον ότι το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων που χρησιμοποιούν τα νέα δίκτυα πέρα από τις υπηρεσίες προς το κοινό χρησιμοποιείται και για κλειστά δίκτυα που εξυπηρετούν κυρίως επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό η διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν παρεμβολές στις συχνότητες που έχουν εκχωρηθεί, αλλά και η τήρηση της νομιμότητας είναι υψίστης σημασίας.

Τόσο με τα προαναφερθέντα συστήματα όσο και με τα drones η ρυθμιστική Αρχή θα μπορεί να πραγματοποιεί ελέγχους προβλημάτων παρεμβολών σε οποιοδήποτε μέρος της επικρατείας.

Πηγή: https://www.insider.gr/


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com