Γιατί ο πρόεδρος της Qualcomm, Cristiano Amon, ξαφνικά εξυμνεί τον νέο επεξεργαστή της Apple, M1!?

Μόλις πέρυσι, η Apple και η Qualcomm συμμετείχαν σε μια μακρά νομική μάχη για την πολιτική αδειοδότησης του σχεδιαστή τσιπ. Σύμφωνα με την Qualcomm, αυτή η πολιτική μπορεί να συνοψιστεί σε τέσσερις λέξεις: “χωρίς άδεια, χωρίς επεξεργαστές”.

Και οι δύο εταιρείες μήνυσαν αμοιβαία την άλλη, ισχυρίζοντας για παραβίαση ευρεσιτεχνίας. Τελικά, και οι δύο εταιρείες έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν σε μια διευθέτηση. Η Apple πλήρωσε στην Qualcomm περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να απορρίψουν όλες τις νομικές κατηγορίες μεταξύ τους. Η Apple έλαβε άδεια για chipsets από την Qualcomm για έξι χρόνια με δυνατότητα για δύο επιπλέον χρόνια και μια πολυετή συμφωνία προμήθειας chip.

Έτσι, η Apple και η Qualcomm δεν είναι μόνο φίλοι τώρα, η Qualcomm δεν έχει τίποτα άλλο παρά καλά λόγια για το ολοκαίνουργιο οικιακό chipset του κατασκευαστή iPhone, το Apple M1. Ο εν λόγο επεξεργαστής έχει κατασκευαστεί από την TSMC χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας 5nm. Το M1 είναι η αντικατάσταση της Apple για τα τσιπ Intel που χρησιμοποιούσε στο MacBook χαμηλού επιπέδου. Το M1 διαθέτει ένα απίστευτο αριθμό από 16 δισεκατομμύρια τρανζίστορ συσκευασμένα στο εσωτερικό του (σε σύγκριση με τα 11,8 δισεκατομμύρια τρανζίστορ στα chipset A14 της σειράς iPhone 12). Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των τρανζίστορ που βρίσκονται μέσα σε ένα τετραγωνικό mm, τόσο πιο ισχυρό και ενεργειακά αποδοτικό είναι ένα τσιπ. Θεωρήστε ότι το M1 και το A14 και οι δύο συμπιέζουν 171,3 εκατομμύρια τρανζίστορ σε ένα χώρο περίπου μεγέθους τετραγωνικού mm.

Ο πρόεδρος της Qualcomm Cristiano Amon δεν είχε παρά μόνο επαίνους να πει για το M1 της Apple. Στο podcast του Verge, ο Amon ρωτήθηκε αν υπήρχαν μαθήματα που θα μπορούσαν να μάθουν η Qualcomm και η Microsoft από την Apple και το M1. Το στέλεχος είπε ότι η Qualcomm είναι πολύ χαρούμενη για την ανακοίνωση “επειδή επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας … ότι ο χρήστης κινητής τηλεφωνίας καθορίζει τι να περιμένουν από την εμπειρία του υπολογιστή.”

Ο Amon επεσήμανε επίσης ότι η Adobe ανακοίνωσε πρόσφατα νέες εφαρμογές που είναι εγγενείς ARM και είπε ότι έτσι “η απόδοση αυξάνεται καθώς έχετε τώρα συμβατότητα εφαρμογών … Πρόκειται για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, για την σύνδεση, είναι για μια εντελώς διαφορετική εμπειρία πολυμέσων. ”

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα