Η Apple θέλει να γίνει Tesla και μπαίνει πιο δυναμικά στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα!

Η Apple προχώρησε σε διαρθρωτικές αλλαγές στο τμήμα της που ασχολείται με την ανάπτυξη αυτο-οδηγούμενων οχημάτων αφού οι μηχανικοί του εν λόγω τμήματος θα αναφέρονται πλέον στον επικεφαλής του τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης, που επίσης επιβλέπει την εξέλιξη της ψηφιακής βοηθού Siri.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, επικεφαλής του τμήματος οχημάτων θα είναι ο John Giannandrea, ένα στέλεχος που είχε διατελέσει επικεφαλής και του τμήματος έρευνας και Τεχνητής Νοημοσύνης της Google, πριν “μετακομίσει” στην Apple το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε, η μετακίνηση Giannandrea, θεωρήθηκε ότι θα λειτουργούσε σαν μια σημαντική ώθηση για την Apple που φαινόταν να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και στον τομέα φυσικής απόδοσης της φωνής. Έκτοτε ο Giannandrea αναφέρεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Tim Cook, σαν επικεφαλής στρατηγικής στους τομείς της Μηχανικής Μάθησης και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πλέον, στις αρμοδιότητές του περνά και το Project Titan, δηλαδή το πρόγραμμα αυτο-οδηγούμενων οχημάτων της Apple. Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες η Apple κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα αν και είναι γνωστό ότι έχουν διεξαχθεί δοκιμές στην Καλιφόρνια, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης υπάρχει και μία δυσκολία στον καθορισμό στόχων: αρχικά η Apple φαινόταν να επιθυμεί την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου αυτόνομου οχήματος ωστόσο στην πορεία έκανε ένα βήμα πίσω στοχεύοντας πρωτίστως στην ανάπτυξη λογισμικού. Με αυτή την τελευταία εξέλιξη ήρθε και η συνεργασία με ήδη υπάρχοντες κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Volkswagen.

Ενδεικτικό της ασάφειας στην στρατηγική της Apple είναι και το γεγονός της μείωσης των δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που η εταιρεία έχει καταθέσει στο υπουργείο Συγκοινωνιών της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με αυτά, τα αυτόνομα οχήματα που “φορούσαν” τεχνολογία της Apple διένυσαν 80.000 μίλια δοκιμών το 2018 για να πέσουν στα 7.544 μίλια μέσα στο 2019.

Επίσης, εντός του 2019 η Apple είχε προχωρήσει και στην απόφαση να μικρύνει το Project Titan κατά περίπου 200 άτομα. Μέσα σε όλα αυτά, το 2019 δημιουργήθηκε και ένα μικρό νομικό-κατασκοπικό “δράμα” όταν εργαζόμενος της Apple, Κινέζος πολίτης, κατηγορήθηκε από το FBI ότι επιχείρησε να μεταφέρει στην κινεζική κυβέρνηση εμπορικά μυστικά που αφορούσαν το ίδιο το πρόγραμμα αυτόνομων οχημάτων της Apple.

Ωστόσο, υπάρχουν και ενδείξεις ότι η Apple δεν έχει απεμπολήσει τις φιλοδοξίες της στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων. Πιο χαρακτηριστική η εξαγορά της startup εταιρείας Drive.ai τον Ιούνιο του 2019, αποκτώντας όλα τα πάγια της εταιρείας συμπεριλαμβανομένων και των αυτόνομων οχημάτων ενώ προσέλαβε και όλους του μηχανικούς.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα