Η Ericsson μήνυσε την Samsung για παραβίαση του νόμου περί πατεντών!

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Ericsson άσκησε αγωγή εναντίον της Samsung στις ΗΠΑ. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι ο γίγαντας τεχνολογίας της Νότιας Κορέας παρέβη τις συμβατικές δεσμεύσεις και μάλιστα απέτυχε να διαπραγματευτεί σχετικά με την αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τις σχετικές πληρωμές.

Σύμφωνα με μια έκθεση της FierceWireless, ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών κατηγορεί τη Samsung για παραβίαση των υποχρεώσεών της για ουσιαστική αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σύμφωνα με τους όρους FRAND (Fair, Reasonable and Non-Discriminatory). Επιπλέον, η Ericsson θέλει μια τελεσίδικη δήλωση, ότι η εταιρεία συμμορφώθηκε με τις δικές της δεσμεύσεις αδειοδότησης. Ένας εκπρόσωπος της Samsung επικοινώνησε με το FierceWireless μέσω email και δήλωσε ότι, «Μόλις λάβουμε την καταγγελία, θα το εξετάσουμε και θα προσδιορίσουμε την κατάλληλη απάντηση».

Σε μια ανακοίνωση στις 11 Δεκεμβρίου, η Ericsson δήλωσε ότι οι πληρωμές δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας θα μπορούσαν να καθυστερήσουν εάν οι διαπραγματεύσεις ανανέωσης δεν ολοκληρωθούν πριν από τη λήξη της τρέχουσας. Σύμφωνα με τον πάροχο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, η καθυστέρηση στις πληρωμές δικαιωμάτων και το πιθανό κόστος των δικαστικών διαφορών θα μπορούσε να οδηγήσει την Ericsson να δει ένα λειτουργικό εισόδημα να κυμαίνεται μεταξύ περίπου 118 έως 177 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η Ericsson υπέβαλε την καταγγελία εναντίον της Samsung στο Επαρχιακό Δικαστήριο για την Ανατολική Περιφέρεια του Τέξας. Στη καταγγελία, η εταιρεία δήλωσε ότι, «Χωρίς τεχνολογία 4G και 5G και οι εφευρέσεις της Ericsson που ενσωματώνονται σε αυτά, τα smartphone και άλλες κινητές συσκευές δεν θα μπορούσαν να παρέχουν τη συνεχή εν κινήσει πρόσβαση σε βίντεο, streaming media και gaming που οι καταναλωτές περιμένουν σήμερα. ” Πρόσθεσε επίσης ότι και τα δύο μέρη, «κατάλαβαν ότι η Samsung οφείλει στην Ericsson ένα σημαντικό νούμερο πληρωμής».

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα