Η Google καλεί τους προγραμματιστές του Chromium να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα Windows 7

Η Microsoft έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου στα Windows 7 θα πρέπει να κλείσει και στόχος της εταιρείας είναι η μετεγκατάσταση ατόμων και επιχειρήσεων στα Windows 10 – το τελευταίο λειτουργικό της σύστημα με μερίδιο αγοράς άνω του 50%.

Έντεκα μήνες μετά την λήξη της υποστήριξης της Microsoft για τα Windows 7, η Google προέτρεψε επιτέλους τους προγραμματιστές του Chromium να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα Windows 7 επειδή δεν υποστηρίζονται πλέον από την κοινότητα της Microsoft και του Chromium.

«Δεν θυμάμαι κάποια απόφαση που ν’ απαιτεί την χρήση των Windows 10, αλλά φαίνεται αναπόφευκτο ότι θα συμβεί κάποια στιγμή και ίσως αυτή η στιγμή να είναι τώρα. Υπήρξαν μερικά διαλείμματα στα Windows 7 τον τελευταίο καιρό και τελικά είναι ασύμφορο να συνεχίσουμε να τα διορθώνουμε », εξήγησε ο Bruce Dawson, μηχανικός της Google.

Σε μια νέα δέσμευση, η Google επιβεβαίωσε ότι τα Windows 7 δεν λειτουργούν πλέον με τα Chromium και τα Windows 10 είναι πλέον προαπαιτούμενα στην χρήση. Δεδομένου ότι τα Windows 7 είναι ένα μη υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος όταν οι προγραμματιστές θα προσπαθούν να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους σε Chromium.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ανακοίνωση απευθύνεται μόνο σε προγραμματιστές και τα προγράμματα περιήγησης με Chromium θα συνεχίσουν να λειτουργούν στα Windows 7, όπως επιβεβαιώθηκε προηγουμένως από την Google.

“Το Chromium και τα παράγωγά του θα εξακολουθούν να λειτουργούν στα Windows 7. Αυτό επηρεάζει μόνο τους προγραμματιστές”, σημείωσε η Google.

Οι διορθώσεις της κοινότητας προγραμματιστών θα γίνουν αποδεκτές, αλλά μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει προσφερθεί εθελοντικά να προσθέσει υποστήριξη για τα Windows 7. Οι προγραμματιστές που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Chromium θα πρέπει είτε να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 10 είτε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δοκιμάσουν εφαρμογές όπως η Process Explorer για να εντοπίσουν προβλήματα με το Chromium στα Windows 7.

Οι προγραμματιστές της Google έχουν ήδη σταματήσει να χρησιμοποιούν τα Windows 7 για να δημιουργήσουν το Chrome, αλλά δεν είναι σαφές πότε το Chromium θα σταματήσει εντελώς να λειτουργεί σε παλαιότερες πλατφόρμες.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Microsoft εξακολουθεί να προσφέρει τα Windows 10 ως δωρεάν αναβάθμιση σε όσους διαθέτουν άδεια χρήσης Windows 7 Home, Pro και Ultimate.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα