Η Toyota ετοιμάζει μπαταρία που θα φορτίζει σε 10 λεπτά και θα παρουσιάζει διπλάσια χιλιομετρική αυτονομία

Η Toyota θα παρουσιάσει μια προηγμένη μπαταρία της οποίας η παραγωγή όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει μέσα στο 2021, φέρνοντας επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα ηλεκτρικά οχήματα που εξελίσσονται από την Toyota με τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπαταρίας θα έχουν αυτονομία υπερδιπλάσια σε σχέση με όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Επιπρόσθετα, οι νέες μπαταρίες θα χρειάζονται κλάσμα του χρόνου που απαιτείται σήμερα για την πλήρη φόρτισή τους, ενώ θα παρουσιάζουν και σημαντικά μειωμένο κίνδυνο ανάφλεξης σε περίπτωση σύγκρουσης, σε σύγκριση πάντα με την τεχνολογία των μπαταριών που χρησιμοποιείται σήμερα.

Toyota

 

Η Nikkei Asia αναφέρει ότι η Toyota έχει πάνω από 1.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που περιλαμβάνουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης και ηγείται της προσπάθειας που συμμετέχουν κι άλλες εταιρείες, να φέρει σύντομα ένα ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία ξηρού τύπου στην αγορά. Για να προετοιμαστούν για τη νέα γενιά μπαταριών, οι προμηθευτές υλικών για τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες από τώρα να δημιουργήσουν τις νέες υποδομές που θα απαιτούνται για να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο η τεχνολογία των μπαταριών.

Για παράδειγμα, η Mitsui Mining and Smelting, θα ξεκινήσει μια πιλοτική εγκατάσταση που θα είναι έτοιμη να παράγει στερεάς μορφής ηλεκτρολύτες για τις μπαταρίες. Ταυτόχρονα και άλλες εταιρείες, όπως η Idemitsu Kosan και η Sumitomo Chemical εξελίσσου αντίστοιχες τεχνολογικές λύσεις.

Toyota

 

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα