Το κινεζικό διαστημόπλοιο έφερε στη Γη τα πρώτα δείγματα από τη Σελήνη εδώ και δεκαετίες

Μοίρασε την γνώση...

Επιτυχής ήταν η επιστροφή στη Γη του κινεζικού διαστημοπλοίου Chang’e-5, το οποίο προσγειώθηκε στην Εσώτερη Μογγολία της Κίνας τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα), φέρνοντας μαζί του τα πρώτα δείγματα από τη Σελήνη εδώ και δεκαετίες.

banner

Σύμφωνα με το Reuters, το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο την κινεζική διαστημική υπηρεσία, μετέδωσε πως η κάψουλα επιστροφής προσγειώθηκε στην περιοχή Σιζιουάνγκ ή Ντορμπόντ της Εσώτερης Μογγολίας. Το σκάφος είχε εκτοξευτεί στις 24 Νοεμβρίου, και το όχημα που έφερε μαζί του προσσεληνώθηκε στις αρχές του μήνα.

Διαφήμιση

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, η Κίνα σχεδιάζει να μοιραστεί δεδομένα και δείγματα που συνέλεξε η αποστολή, βάσει διεθνών συνθηκών συνεργασίας. Όπως τόνισε ο Γου Γιανχουά, αναπληρωτής επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της Κίνας, τα σεληνιακά δείγματα θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για επιστημονική έρευνα.

Google news

Με αυτή την αποστολή η Κίνα έγινε η τρίτη χώρα που έχει συλλέξει δείγματα από τη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση, μετά από πάνω από 40 χρόνια. Όπως έγινε γνωστό, το Chang’e-5 έφερε πίσω ένα φορτίο βράχων και εδάφους, η ανάλυση των οποίων αναμένεται να παρέχει νέα στοιχεία για την πρώιμη ιστορία του δορυφόρου της Γης- ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση της αποστολής αποτελεί για την Κίνα άλλη μια επίδειξη των αυξανόμενων δυνατοτήτων της στο διάστημα.

Zaful WW Hekka

Όπως αναφέρει το BBC, η κάψουλα εντοπίστηκε αρχικά από ελικόπτερα με υπέρυθρες κάμερες και ομάδες ανάκτησης ακολούθησαν βάζοντας μια κινεζική σημαία δίπλα σε αυτήν. Δεν είναι γνωστό ακριβώς τι ποσότητα δειγμάτων συγκεντρώθηκε, μα θεωρείται ότι πρόκειται για 2-4 κιλά.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram