Όλο και περισσότεροι gamers αγοράζουν AMD, με τα gaming laptops με τον νέο Ryzen 5000 να είναι καθ’ οδόν!

Η AMD κατάφερε πραγματικά να ξεπεράσει το ένα τέταρτο του συνολικού μεριδίου χρήσης σε επεξεργαστή, στους ερωτηθέντες στην Έρευνα Hardware & Software της Steam τον Σεπτέμβριο. Η έρευνα αυτή ανέδειξε ότι το τελευταίο ποσοστό για την εταιρεία ανέρχεται πλέον σε ένα υγιές 26,91%. Αυτό αφήνει την Intel με το υπόλοιπο 73,09%, το οποίο σηματοδοτεί μια σημαντική πτώση από το 82% του μεριδίου χρήσης σε επεξεργαστή που είχε, μόλις πριν από ένα χρόνο.

Όσον αφορά το μερίδιο του λειτουργικού συστήματος, η AMD έχει επίσης κέρδη, ειδικά με τους χρήστες Linux. Τον Ιούλιο, τα στοιχεία για το Linux ανήλθαν στο 69,06% με μάρκες Intel και 30,94% με AMD. Τα στοιχεία για το Νοέμβριο ήταν 67,33% και 32,67%, αντίστοιχα, με την AMD να κερδίζει + 0,94% για το μήνα. Όσο για τους χρήστες των Windows, η AMD γοητεύει επιπλέον + 0,72% των χρηστών αυτών, συγκριτικά πάντα με τ\ αποτελέσματα του προηγούμενου μήνα, αφήνοντας τα τελικά ποσοστά στο 73,49% (Intel) και στο 26,51% (AMD)

Αυτές οι αυξανόμενες τάσεις της AMD φαίνεται πιθανό να συνεχιστούν. Ο επεξεργαστής Vermeer Ryzen 5000 CPU ήταν διαθέσιμος μόνο για λίγο και αποτέλεσμα αυτού ήταν σχεδόν αδύνατο να μπορεί κάποιος να τον προμηθευτεί, οπότε είναι απίθανο να έχουν κάνει πολύ εντύπωση στην έρευνα προς το παρόν. Λεπτομέρειες για gaming φορητούς υπολογιστές με τους Cezanne (Zen 3) και Lucienne (Zen 2) Ryzen 5000 APU έχουν επίσης αρχίσει να διέρχονται στο διαδίκτυο και με ορισμένες συσκευές που προσφέρουν dGPU από την τελευταία σειρά GeForce 30 της Nvidia, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουν θετικό αποτέλεσμα για την AMD σε μελλοντικές έρευνες Steam.

Πίνακας χρήσης επεξεργαστών για τον Νοέμβριο του 2020

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα