Πως άνδρας κέρδισε 25000€ επειδή φάνηκε σε θρίλερ με τον Μπεν Άφλεκ!

Μοίρασε την γνώση...

Ένας δικαστής στην Ισπανία διέταξε τη Warner Bros να καταβάλει αποζημίωση 25.000 ευρώ σε έναν Mαροκινό επιχειρηματία, επειδή η φωτογραφία του εμφανίστηκε μαζί με εικόνες της μαφιόζικης οικογένειας Γκαμπίνο σε θρίλερ του 2016 με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ ως εγκληματολογικό λογιστή και διάνοια στα μαθηματικά.

banner

Ο ενάγων, ο οποίος είχε αρχικά ζητήσει 250.000 ευρώ από το στούντιο, υποστήριξε ότι το ηθικό του ανάστημα και η επιχείρησή του επλήγησαν λόγω της σύνδεσής του με τη μαφία στην ταινία The Accountant.

Διαφήμιση

Ο άντρας, του οποίου το όνομα αποκρύφθηκε στη δικαστική απόφαση, ζει στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία και είπε ότι ο γιος του τον ειδοποίησε για την ακούσια εμφάνισή του στην ταινία.

Google news

Στην απόφασή του, το δικαστήριο της Βαλένθια αναφέρει ότι το πρόσωπο του ενάγοντος διακρίνεται για μόλις ένα δευτερόλεπτο σε μια ταινία που διαρκεί 115 λεπτά. Αναγνωρίζει επίσης τον ισχυρισμό της Warner Bros ότι η φωτογραφία είχε ληφθεί από ένα αληθινό ένταλμα σύλληψης του FBI που εκδόθηκε για τον ενάγοντα σχετικά με φερόμενη ηλεκτρονική απάτη το 2004.

Atlas VPN Zaful WW

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι η φωτογραφία του άνδρα είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία «χωρίς καμίας μορφής συγκατάθεση, είτε σιωπηρή είτε ρητή» και ότι είχε εμφανιστεί κάτω από μια επιγραφή με την ένδειξη: «ύποπτοι συνεργάτες της οικογένειας Γκαμπίνο».

Η παράθεση της φωτογραφίας και της επιγραφής σύμφωνα με το δικαστήριο, έβλαψε τη φήμη του.


Ο δικαστής επιδίκασε στον άντρα 25.000 ευρώ ως αποζημίωση, αλλά απέρριψε τον ισχυρισμό του για απώλεια εσόδων, με την αιτιολογία ότι δεν αποδείχθηκε ότι έχει πληγεί οικονομικά ως αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης της εικόνας του στην ταινία.

Σημείωσε επίσης ότι η φωτογραφία του ενάγοντος είχε διανεμηθεί στο διαδίκτυο ως μέρος της έρευνας για την υποτιθέμενη απάτη – και ότι είχε περάσει χρόνο στη φυλακή στην Ισπανία.

Ωστόσο, ο δικαστής είπε ότι ο ενάγων δεν είχε συναινέσει ποτέ στη χρησιμοποίηση της φωτογραφίας του στην ταινία.

«Να έχετε κατά νου ότι ακόμα κι αν ασχολούμαστε με ένα έργο κινηματογραφικής φαντασίας, ο ενάγων δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός που δεν θα χάσει τίποτα υποδυόμενος εγκληματικό χαρακτήρα, αλλά αντ ‘αυτού ένα άτομο πέρα από τον κόσμο της τέχνης και έτσι κάποιος που επηρεάζεται πολύ από το πώς παρουσιάζεται και πως χρησιμοποιείται η εικόνα του» τονίζεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

 

[Signoff]

 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram