ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν είναι όλα τα Cyberpunk 2077 παιχνίδια, υπάρχουν πάρα πολλά εκεί έξω που είναι malware!

Μοίρασε την γνώση...

Οι οπαδοί των βιντεοπαιχνιδιών που θέλουν να πάρουν τα χέρια τους στο CyberPunk 2077 έχουν προειδοποιηθεί να μην κάνουν λήψη ψεύτικων εκδόσεων για κινητά και Windows της νέας κυκλοφορίας.

banner

Η αναλυτής της Kaspersky για τα malware, Tatyana Shishkova, αποκάλυψε ότι ένας ψεύτικος ιστότοπος που ήταν μεταμφιεσμένος να μοιάζει με το Play Store της Google, προσέφερε μια έκδοση για κινητά του παιχνιδιού CyberPunk 2077, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που έκανε ήταν να εγκαταστεί ransomware στη συσκευή του θύματος.

Διαφήμιση

Ευτυχώς, το ransomware, που ονομάζεται CoderWare, χρησιμοποιεί ένα κλειδί με κωδικό, που σημαίνει ότι ένας αποκρυπτογράφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση αρχείων χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν τα άτομα τα λύτρα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ransomware, τα θύματα έχουν 10 ώρες για να στείλουν bitcoin αξίας 500 $ στους εισβολείς ή το κρυπτογραφημένο αρχείο τους θα διαγραφεί οριστικά.

Google news

You’ve been punked

Το CyberPunk 2077 κυκλοφόρησε μόλις στις 10 Δεκεμβρίου, αλλά οι διαδικτυακοί hackers δεν έχασαν καθόλου χρόνο στην προσπάθεια να αξιοποιήσουν τη δημοτικότητα του παιχνιδιού. Εκτός από το Android ransomware, μια παραλλαγή σε Windows του ίδιου κακόβουλου λογισμικού ανακαλύφθηκε αρχικά τον περασμένο μήνα.

Hekka Govee Many GEOs

Το Windows ransomware πηγαίνει επίσης με το όνομα CoderWare, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια παραλλαγή του BlackKingdom ransomware που στοχεύει εταιρικά VPN από τις αρχές του έτους. Δεν είναι ακόμη σαφές αν το Windows CyberPunk 2077 ransomware χρησιμοποιεί επίσης ένα κλειδί με κωδικό πρόσβασης που θα επέτρεπε στα θύματα να αποκρυπτογραφήσουν τα αρχεία τους χωρίς να παραδώσουν ένα σημαντικό ποσό.

Ως συνήθως, είναι σημαντικό για τα άτομα να ελέγχουν τους ιστότοπους και τις εφαρμογές προτού τους επιτρέψουν να κάνουν αλλαγές στη συσκευή τους. Όσον αφορά το CyberPunk 2077, δεν υπάρχει επί του παρόντος έκδοση για κινητά του παιχνιδιού, επομένως τα άτομα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αποφύγουν ύποπτες λήψεις.


 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram