ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η AVAST λέει….. Αφαιρέστε άμεσα αυτές τις επεκτάσεις από τον Chrome ή τον Edge

Πάνω από τρία εκατομμύρια χρήστες έχουν εγκαταστήσει 15 επεκτάσεις του Chrome και 13 του Edge που περιέχουν κακόβουλο κώδικα, ανέφερε σήμερα η εταιρεία ασφαλείας Avast.

Οι 28 επεκτάσεις περιείχαν κώδικα που θα μπορούσε να εκτελέσει πολλές κακόβουλες λειτουργίες. Η Avast αναφέρει ότι ανακάλυψε κώδικα που:

  • ανακατευθύνει την επισκεψιμότητα των χρηστών σε διαφημίσεις
  • ανακατεύθυνση την επισκεψιμότητας χρηστών σε ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος
  • συλλέγει προσωπικά δεδομένα, όπως ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις email και ενεργές συσκευές
  • καταγράφει το ιστορικό περιήγησης
  • κατεβάζει περαιτέρω κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή ενός χρήστη

“Για κάθε ανακατεύθυνση σε domain τρίτου μέρους, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο θα λάβουν πληρωμή”, δήλωσε η εταιρεία.

Ο Avast ανακάλυψε τις επεκτάσεις τον περασμένο μήνα και βρήκε αποδείξεις ότι ορισμένες ήταν λειτουργικές τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν ορισμένοι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα για ανακατεύθυνση σε άλλους ιστότοπους.

Ο Jan Rubín, Malware Researcher της Avast, ανέφερε ότι δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν εάν οι επεκτάσεις είχαν δημιουργηθεί με κακόβουλο κώδικα από την αρχή ή αν ο κώδικας προστέθηκε μέσω κάποιας ενημέρωσης όταν οι επεκτάσεις είχαν εγκατασταθεί.

Πολλές από αυτές ήταν πολύ δημοφιλείς, με δεκάδες χιλιάδες εγκαταστάσεις. Οι περισσότερες ερχόταν σαν βοηθητικά πρόσθετα για λήψη περιεχόμενο πολυμέσων από διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Instagram, το Vimeo ή το Spotify.

Chrome extensions

Edge extensions

149 / 5000
Translation results
Μέχρι να αποφασίσουν η Google ή η Microsoft τι θα κάνουν με τις παραπάνω επεκτάσεις, η Avast συνιστά σε όσους τις χρησιμοποιούν να τις απεγκαταστήσουν και να τις αφαιρέσουν από τα προγράμματα περιήγησής τους.

Πηγή: https://iguru.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα