Ρομπότ που φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.. φτιάχνει η VW!!!

Οι υποδομές φόρτισης είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία της ηλεκτροκίνησης. Οι κατασκευαστές και οι εταιρείες ενέργειας συνεργάζονται προκειμένου να επεκτείνουν τους σταθμούς σε κάθε περιοχή της Ευρώπης, καλύπτοντας τις ανάγκες των οδηγών.

Παράλληλα, εργάζονται ώστε να βρουν νέους τρόπους γρήγορης και εύκολης φόρτισης των EV οχημάτων. H Volkswagen για παράδειγμα, αναπτύσσει έναν καινοτόμο τρόπο παροχής ενέργειας σε κλειστούς χώρους στάθμευσης.

Πρόκειται για ρομπότ που λειτουργούν τελείως αυτόνομα, συνδέονται με το σύστημα επικοινωνίας του οχήματος μέσω της τεχνολογίας Car-to-X communication και μπορούν να φορτίσουν πολλά αυτοκίνητα ταυτόχρονα.

Το κινητό ρομπότ ρυμουλκεί μια κινητή μονάδα αποθήκευσης ενέργειας. Όταν λοιπόν σταθμεύει ένα όχημα στο πάρκινγκ, το εντοπίζει και συνδέεται με την παροχή του αυτοκινήτου φορτίζοντας την μπαταρία.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία φόρτισης, το ρομπότ μαζεύει την κινητή μονάδα και την επιστρέφει στον κεντρικό σταθμό. Όσο για τη χρέωση, θα γίνεται αυτόματα στην κάρτα του οδηγού.

Το ρομπότ βρίσκεται στη φάση της εξέλιξης και είναι ακόμη σε πρωτότυπη μορφή. Στόχος της εταιρείας, είναι να το βγάλει στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του τμήματος Volkswagen Group Components, Thomas Schmall.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: https://www.zougla.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram