Σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από αντισηπτικό χεριών!!! Ποιο είναι;;; ΕΟΦ… Κατάσχεται, σε όλη την Ευρώπη!!!

Μοίρασε την γνώση...

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ενημερώνει με σημερινή του ανακοίνωση τους καταναλωτές, ότι μεγάλες ποσότητες ενός διαδεδομένου αντισηπτικού προϊόντος για τα χέρια έχουν κατασχεθεί μέχρι σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το εν λόγω αντισηπτικό, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, έχει προέλευση την Τουρκία και σύμφωνα με εργαστηριακούς ελέγχους των ιρλανδικών αρχών βρέθηκε να περιέχει υψηλά επίπεδα μεθανόλης.

Πρόκειται για το αντισηπτικό προϊόν VIRAPRO, το οποίο βλέπετε στην ακόλουθη φωτογραφία:

ΕΟΦ

Το αντισηπτικό VIRAPRO έχει κατασχεθεί σε μεγάλες ποσότητες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

  • πονοκεφάλους
  • θολή όραση
  • ναυτία
  • έμετο
  • απώλεια συντονισμού και
  • μειωμένο επίπεδο συνείδησης
  • Επίσης έχει άμεση τοξική επίδραση στα οπτικό νεύρο και η κατάποσή της μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση

Μέχρι σήμερα η OLAF δεν έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για διαπιστωμένη διακίνηση του προϊόντος εντός της ελληνικής αγοράς. Ωστόσο δεν αποκλείεται το προϊόν να έχει διοχετευτεί με κάποιον τρόπο και στην ελληνική αγορά. Γι’ αυτό καλούνται οι καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

Αντισηπτικό VIRAPRO: Το χρονικό της κατάσχεσής του σε όλη την Ευρώπη

Τον περασμένο Αύγουστο, η OLAF έλαβε λεπτομερείς πληροφορίες από τις αρχές της Δανίας σχετικά με την κατάσχεση 6.000 λίτρων απολυμαντικού χεριών με προέλευση την Τουρκία. Η OLAF μετέδωσε τις πληροφορίες σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η OLAF εντόπισε μια ύποπτη αποστολή στην Ιρλανδία στα τέλη Σεπτεμβρίου και ειδοποίησε τις ιρλανδικές τελωνειακές αρχές. Οι ιρλανδικές αρχές παρεμπόδισαν αμέσως το ύποπτο φορτίο στο λιμάνι του Δουβλίνου. Αρκετά δείγματα που αναλύθηκαν από το Ιρλανδικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Ναυτιλίας (DAFM) επιβεβαίωσαν απαράδεκτα υψηλά επίπεδα μεθανόλης. Το ίδιο συνέβη και με μια δεύτερη αποστολή. Μέσω επακόλουθων ερευνών με τον μεταφορέα, οι ιρλανδικές αρχές ανακάλυψαν, συνέλαβαν και ανέλυσαν παλαιότερα φορτία απολυμαντικού χεριών που φυλάσσονται σε αποθήκη.

Οι έρευνες της OLAF ανακάλυψαν αρκετές εταιρείες σε διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρήγγειλαν απολυμαντικά χεριών από τον ίδιο κατασκευαστή στην Τουρκία και ενημέρωσαν αμέσως τις αρμόδιες εθνικές αρχές. Μάλιστα, ο εν λόγω κατασκευαστής λειτουργεί με διάφορα ονόματα που η OLAF κατάφερε να αναγνωρίσει και να αποδείξει τη σύνδεση μεταξύ τους. Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης προϊόντα για λογαριασμό άλλων εταιρειών. Τα ονόματα των εμπλεκόμενων εταιρειών καλύπτονται από το απόρρητο των τρεχουσών ερευνών.

Ο Γενικός Διευθυντής της OLAF, Ville Itälä δήλωσε: “Σχεδόν 140.000 λίτρα έχουν κατασχεθεί έως τώρα. Διεξάγονται έρευνες στα κράτη μέλη. Αυτό είναι ένα παράδειγμα πραγματικής ομαδικής εργασίας μεταξύ της OLAF και των εμπλεκόμενων εθνικών αρχών. Όλοι συμβάλλουν με την τεχνογνωσία και την επιχειρησιακή τους ικανότητα σε μια επιχείρηση αναμετάδοσης για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών. Οι δράσεις της OLAF ήταν καθοριστικές. Από την έναρξη της πανδημίας, η OLAF δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση παράνομου υλικού που σχετίζεται με την COVID-19, όπως πλαστές και ακατάλληλες μάσκες προσώπου, rapid tests και απολυμαντικά χεριών. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να προστατεύουν τους ανθρώπους και όχι να τους βλάπτουν. Οι έρευνες της OLAF έχουν εντοπίσει περισσότερες από 900 εταιρείες που έχουν εμπλακεί μέχρι στιγμής και η λίστα αυξάνεται«.

Πηγή: https://www.newsit.gr/


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com