Το Productivity Score της Microsoft… Είναι ο BIG BROTHER των εργαζόμενων ή καινοτόμο εργαλείο!?!?!

Τον προηγούμενο Οκτώβριο η Microsoft παρουσίασε σε σχετικό συνέδριό της ένα νέο εργαλείο, το Productivity Score. Ο product manager που ανέλαβε την παρουσίαση έκανε λόγο για ένα προϊόν το οποίο μπορεί να αλλάξει “τον τρόπο που γίνεται η δουλειά”. Γιατί; Διότι εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που προσφέρει το συγκεκριμένο εργαλείο οι εργοδότες μπορούν να διαπιστώνουν με ακρίβεια πως οι εργαζόμενοί τους δουλεύουν όλα τις υπηρεσίες της Microsoft 365.

Φαινομενικό δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο αλλά μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι; Τo Forbes, κατέθεσε στο κοινό δύο διαφορετικά συμπέρασματα. Το πρώτο είναι της εταιρίας που φυσικά υπερασπίζεται το προϊόν της και το δεύτερο ανήκει σε νομικούς που ειδικεύονται σε θέματα ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο και κάνουν λόγο για “επιχείρηση παρακολούθησης των εργαζόμενων” και για “εφιάλτη απορρήτου”.

To productivity score (σκορ παραγωγικότητας) κατά μία έννοια είναι αυτό που λέει το όνομά του. Καταμετρά την παραγωγικότητα των εργαζόμενων σε εφαρμογές της Microsoft. Υπάρχει δε ειδική ρύθμιση η οποία επιτρέπει την καταμέτρηση κατά άτομο, εργαλείο πάρα πολύ χρήσιμο για τους διευθυντές και κατά συνέπεια τους ιδιοκτήτες εταιριών. Ακόμα και οι φορές που ένας υπάλληλος έχει σε λειτουργία την κάμερά του σε τηλεσυνάντηση μπορούν να καταμετρηθούν.

Για τους κινδύνους, είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του αναπληρωτή καθηγήτη νομικής στο Villanova University Τζέι Ες Νέλσον: “Είναι τρομερό. Γιατί παρακολουθούν τους ανθρώπους κατά αυτόν τον τρόπο, τι λένε στους εργαζόμενους για τη σχέση που πρέπει να έχουν με τους εργοδότες στο χώρο εργασίας; Ποιο μήνυμα στέλνουν;” αναρωτιέται.

Από την άλλη πλευρά, οι υπεύθυνοι της Microsoft επιχειρούν να καταλαγιάσουν τους φόβους και να καθηυσυχάσουν τους ανησυχούντες. Ο εταιρικός αντιπρόδρος της Microsoft 365 Τζέαρντ Σπαράτο ισχυρίστηκε ότι “το Productivity score δεν αποτελεί εργαλείο για την παρακολούθηση της εργασίας. Αντιθέτως εξερευνεί νέες δυνατότητες για την εργασία παρέχοντας στους ανθρώπους νέες τεχνολογικές εμπειρίες”.

Πώς όμως δικαιολογεί η εταιρία το γεγονός ότι προσφέρει στους πελάτες της την επιλογή της καταμέτρησης των “επιδόσεων” συγκεκριμένων προσώπων και όχι μόνο του συνόλου; “Είναι απλό. Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση συγκεκριμένων τεχνικών προβλημάτων και στον εντοπισμό ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εφαρμογές της Μicrosoft” υποστηρίζει η Marketing Director των προϊόντων Microsoft 365, Μελίσα Γκράντ. Δεν είναι και τόσο πειστικό το επιχείρημα…

Υπάρχουν πολλές διαφωνίες για την “επίσημη” εκδοχή. Η πρόσβαση που αποκτούν οι εργοδότες με το Productivity score σε δεδομένα μεμονωμένων εργαζόμενων δημιουργεί “εργασιακό περιβάλλον μεγάλης πίεσης στο οποίο οι εργαζόμενοι θα έχουν τη συνεχή αγωνία μην παρεκκλίνουν” όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Και στο κάτω-κάτω, όπως νομικές πηγές ισχυρίζονται, “το να κατέχεις τέτοιου είδους αριθμητικά δεδομένα δεν σημαίνει ότι έχεις πραγματική ιδέα το τι συμβαίνει με την απόδοση των υπαλλήλων σου”. Και όντως αφού υπάρχουν τρικ μέσω των οποίων η απόδοση μπορεί να ανέβει πλασματικά.

Το συμπέρασμα-κλειδί για το κίνητρο της Microsoft και η απάντηση για το λόγο που προωθεί ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2023 η βιομηχανία παρακολούθησης στους χώρους εργασίας (διαφόρων τύπων) θα έχει συνολικό τζίρο σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ. Και με την τηλεργασία να αυξάνεται στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον, όλο και περισσότερες εταιρίες θα αναζητούν τρόπους για να “μετρούν” την παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους που θα παραμένουν στο σπίτι.

Ηδη μικρές startup έχουν εγκαταστήσει σχετικά λογισμικά και έχουν αναλάβει δουλειές “παρακολούθησης” για μεγάλους ομίλους των οποίων οι εταιρίες έχουν μπει-αναγκαστικά-σε καθεστώς τηλεργασίας. Οπως γίνεται αντιληπτό, λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης, η τήρηση των ανά τον κόσμο κανονισμών και νόμων για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μετατρέπεται σε ζήτημα κομβικής σημασίας.

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα