Το Slack το ξέρεις;;; Μάθε το γιατί κάποιοι το αγόρασαν για 27,7 δισ. δολάρια… κάτι καλό θα έχει….

Η Salesforce.com Inc συμφώνησε να εξαγοράσει την εφαρμογή messaging για χώρους εργασίας Slack (Slack Technologies Inc), στο πλαίσιο μιας συμφωνίας- μαμούθ, ύψους 27,7 δισ. δολαρίων, επιχειρώντας να αυξήσει το «αποτύπωμά» της στον χώρο της τηλεργασίας και να βρεθεί σε καλύτερη θέση απέναντι στην ανταγωνίστρια Microsoft.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία αυτή επιτρέπει στη Salesforce να παρέχει μια ενιαία πλατφόρμα για να μπορούν οι επιχειρήσεις να συνδέουν μεταξύ τους εργαζομένους, πελάτες και συνεργάτες- καθώς και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν. Για το Slack η συμφωνία λαμβάνει χώρα καθώς δυσκολεύεται να αξιοποιήσει/ εκμεταλλευτεί πλήρως τις συνθήκες που έχει φέρει η πανδημία Covid-19 ως προς την τηλεργασία.

Το Slack επέφερε αλλαγές στις επικοινωνίες στον χώρο εργασίας, εστιάζοντας στο messaging σε πραγματικό χρόνο, που μπορούσε να διασπαστεί σε συζητήσεις σε μικρές ομάδες που στήνονταν επί τόπου- μια πιο ευέλικτη πλατφόρμα από τα email. Ωστόσο αυτό οδήγησε στη δημιουργία ενός πολύ ανταγωνιστικού κλάδου, με τη Microsoft να προωθεί το δικό της Teams, με κλήσεις βίντεο και φωνής.

Η Microsoft παρέχει επίσης το Teams με πολλά από τα πακέτα λογισμικού γραφείου της, κάτι που είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για εταιρείες που επιδιώκουν να μειώσουν τα κόστη. Οι μέτοχοι του Slack θα λάβουν 26,79 δολάρια σε ρευστό και 0,0776 μετοχές από τις κοινές μετοχές της Salesforce για κάθε μετοχή του Slack που είχαν- ή 45,5 δολάρια ανά μετοχή, με βάση την αξία στην οποία έκλεισε η Salesforce την Τρίτη.

Η μετοχή του Slack έπεσε οριακά στα 43,73 δολάρια την Τρίτη, ενώ αυτή της Salesforce σημείωσε πτώση άνω του 4%. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο Μαρκ Χόκινς, chief financial officer της Salesforce θα αποσυρθεί τον Ιανουάριο και θα αντικατασταθεί από την chief legal officer, Έιμι Γουΐβερ. Ο Μαρκ Μπένιοφ, επικεφαλής του κολοσσού της Salesforce, αναφέρθηκε ιδιαίτερα θετικά στη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την ως ιδανική («a match made in heaven»).

Όπως αναφέρει το BBC, πριν από τέσσερα χρόνια η Microsoft είχε εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς του Slack, ωστόσο δεν υπήρξε σχετική συμφωνία, οπότε και προχώρησε στην ανάπτυξη του Microsoft Teams.

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα