Ανήκουστο νούμερο….Από τις τηλεπικοινωνίες το 2,7% του ΑΕΠ!!!!!

Μοίρασε την γνώση...

Στα 5 δισ. ευρώ άνοδος ανήλθε ο κύκλος εργασιών των εταιρειών τηλεπικοινωνιών το 2019, καταγράφοντας αύξηση 2,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την επισκόπηση του κλάδου που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ).

banner

Επισημαίνεται ότι για την περίοδο 2010-2019, η μεσοσταθμική μείωση για το ΑΕΠ είναι 1,7%, ενώ για τον τηλεπικοινωνιακό τζίρο είναι σχεδόν διπλάσια, στο 3,4%.

Διαφήμιση

Το 2019 ήταν έτος περικοπών στις τηλεπικοινωνίες, καθώς ο αριθμός των εργαζομένων εταιρείες του κλάδου ανήλθε περίπου στις 14.900, μειωμένος κατά 9,7% σε σχέση με το 2018 (περίπου 16.500).

Google news

Σημειώνεται ότι από το 2011 και έπειτα ο αριθμός των εργαζομένων στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών βαίνει μειούμενος, με αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 7.000 θέσεων εργασίας. Αντίστοιχη πορεία ακολουθούν και τα έσοδα που έχουν υποχωρήσει από τα 7,1 δισ. το 2010 στα 5 δισ. ευρώ το 2019.

Hekka Redmagic WW

Τα συνολικά λιανικά έσοδα από την παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου ανήλθαν στα 1,41 δισ. ευρώ, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο με το 2018.

Το 2019, τα λιανικά έσοδα από πώληση υπηρεσιών φωνής και δεδομένων (συμβολαίου και καρτοκινητής) αυξήθηκαν κατά 2,8% και ανήλθαν σε 1,7 δισ. ευρώ.


Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των εσόδων καρτοκινητής που έφτασε το 6,8 %, ενώ ανοδική ήταν η τάση των εσόδων, τόσο από τους οικιακούς χρήστες µε συμβόλαιο όσο και από τους εταιρικούς χρήστες (1,4% και 0,5% αντίστοιχα).

Το µέσο ετήσιο έσοδο ανά χρήστη (σύνδεση) συμβολαίου και καρτοκινητής ανήλθε στα 269 ευρώ (μείωση 0,8%) και 68 ευρώ (αύξηση 14,9%) αντίστοιχα. Σε μηνιαία αναγωγή, το σχετικό έσοδο εκτιμάται περίπου σε 22 ευρώ ανά χρήστη συμβολαίου και  5 ευρώ ανά χρήστη καρτοκινητής.

Οι επενδύσεις

Το 2019 οι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών υλοποίησαν επενδύσεις ύψους 791 εκατ. ευρώ ή περίπου το 15,8% του ετήσιου κύκλου εργασιών. Πάνω από τις μισές επενδύσεις (51,3%) κατευθύνθηκε σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, ενώ ένα 19,5% κατευθύνθηκε σε Έρευνα και Ανάπτυξης (π.χ. Λογισμικό, νέες υπηρεσίες κλπ).


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή:  https://www.capital.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram