Δείτε πως θα ενεργοποιήσετε την “Απόλυτη απόδοση” (Ultimate Performance mode) στα Windows!

Σαν παλιός διαχειριστής στο PcTechnology.gr, μου άρεσε τότε να φτιάχνω διάφορους οδηγούς για τα Windows. Επειδή βλέπω ότι πάρα πολλοί μου τους ζητάτε και γενικώς μπαίνει πολύς κόσμος για να μπορέσει ν’ εκμεταλευτεί στο έπακρο τις επιδόσεις των υπολογιστών του, θ’ αρχίσω να σας φτιάχνω και πάλι μερικούς εύκολους και γρήγορους οδηγούς για να τους χρησιμοποιήσετε!

Σήμερα θα σας δείξω πως να ενεργοποιήσετε την επιλογή Ultimate Performance mode στα Windows σας

  • Για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή, για αρχή θα χρειαστεί να πατήσετε Win Key + R και εκεί γράψτε την εντολή CMD, για να ανοίξει ένα παράθυρο DOS.

Δείτε πως θα ενεργοποιήσετε την "Απόλυτη επιλογή απόδοσης" (Ultimate Performance mode) στα Windows!

  • Στο παράθυρο DOS που εμφανίζεται, γράφεται την εξής εντολή – powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 και πατάτε το Enter.

Δείτε πως θα ενεργοποιήσετε την "Απόλυτη επιλογή απόδοσης" (Ultimate Performance mode) στα Windows!

  • Όπως βλέπετε, με το που πατάτε το Enter, θα δείτε ότι εκτελείτε η εντολή και μόλις ενεργοποιήσατε την δυνατότητα Ultimate Performance!

Δείτε πως θα ενεργοποιήσετε την "Απόλυτη επιλογή απόδοσης" (Ultimate Performance mode) στα Windows!

  • Κλείνουμε το παράθυρο DOS. Μετά πηγαίνεται Start -> Ρυθμίσεις -> System -> Power & Sleep -> και διαλέγετε από δεξιά στην οθόνη την επιλογή Advanced power settings, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία από κάτω.

Δείτε πως θα ενεργοποιήσετε την "Απόλυτη επιλογή απόδοσης" (Ultimate Performance mode) στα Windows!

 

  • Στο καινούργιο παράθυρο που εμφανίζειται, διαλέγετε το Show additional plans, για να δείτε άλλα δύο μενού ενέργειας να εμφανίζονται. Το πρώτο μενού που θα δείτε, είναι το νέο μενού που μόλις ενεργοποιήσατε!

Η επιλογή αυτή είναι ιδανική για desktop/mini pc, όχι laptop γιατί μειώνει πιο γρήγορα την μπαταρία τους. Βέβαια εάν είναι συνδεδεμένοι συνέχεια στο ρεύμα, τότε δεν έχετε πρόβλημα, αρκεί εάν μείνετε χωρίς ενέργεια, να αλλάξετε το προφίλ, αλλιώς θα ξεμείνετε από ενέργεια πιο γρήγορα απ’ ότι συνήθως.  Επίσης εάν ο υπολογιστής σας είναι πολύ χαμηλώς προδιαγραφών, καλό είναι να μην την ενεργοποιήσετε, γιατί μπορεί να ζορίσει λίγο τον υπολογιστή σας. Εν τέλη, με την επιλογή αυτή έχει την μέγιστη δυνατή απόδοση στον υπολογιστή σας, καταργόντας τα όποια πιθανά σενάρια μειωμένης χρήσης ενέργειας για να γλυτώσετε την μπαταρία.

Εννοείτε ότι τις αλλαγές τις κάνετε με δική σας ευθύνη, αν και σας δείχνω πως να τις κάνετε στον δικό μου υπολογιστή πρώτα.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα