Είμαστε κατά τέσσερις θέσεις καλύτεροι πια στη χρήση δεδομένων!

Βελτιωμένη εμφανίζεται η θέση της Ελλάδας όσον αφορά τη χρήση δεδομένων (data) κινητής τηλεφωνίας, όπως προκύπτει από τη σχετική, τελευταία ανάλυση της Tefficient.

Η Tefficient, η οποία έχει εξειδίκευση διεθνώς σε θέματα για την ανταγωνιστικότητα των τηλεπικοινωνιών, παρέχοντας αναλυτικά στοιχεία σε παρόχους και προμηθευτές κινητής τηλεφωνίας, δημοσίευσε την 29η ανάλυση της, όπου συγκρίνει 44 χώρες από όλο τον κόσμο αναφορικά με την ανάπτυξη δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Με βάση τα στοιχεία για το πρώτο, κρίσιμο εξάμηνο του 2020– που σημαδεύτηκε και από την έξαρση του πρώτου κύματος της πανδημίας – η Ελλάδα, στο σύνολο των 44 χωρών, αν και παραμένει μία από τις χώρες με χαμηλή χρήση δεδομένων, κατάφερε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να ανέβει 4 θέσεις στο δείκτη για τη μέση χρήση ανά συνδρομή. Για την ίδια περίοδο, μαζί με την Ελλάδα, στις τελευταίες θέσεις με τη χαμηλότερη μέση χρήση δεδομένων ανά συνδρομή είναι η Γερμανία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία και ο Καναδάς, ωστόσο για τη Γερμανία, το Βέλγιο και τον Καναδά τα στοιχεία από τις ρυθμιστικές αρχές δεν αναφέρονται σε εξαμηνιαία βάση. Ειδικά για την Ελλάδα έχει ενδιαφέρον ένα ακόμη στοιχείο, το γεγονός ότι η χρήση δεδομένων στη χώρα μας αυξήθηκε, σημαντικά, κατά 86% κατατάσσοντάς την στη δεύτερη θέση του δείγματος των 44 αγορών.

«Παρά το γεγονός ότι η πανδημία έπληξε όλο τον κόσμο το πρώτο εξάμηνο του 2020, η χρήση δεδομένων κινητής αυξήθηκε σε όλες τις αγορές, έστω κι αν ορισμένες χώρες παρουσίασαν ταχύτερη αύξηση, ενώ άλλες επιβράδυναν τους ρυθμούς σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019», αναφέρει ως γενικό συμπέρασμα η ανάλυση της Tefficient. «Πιθανότατα λόγω της πανδημίας, ήταν λίγες οι χώρες που κατάφεραν να μετατρέψουν την αύξηση αυτή της χρήσης σε αύξηση του ARPU (Μέσο Έσοδο ανά Χρήστη). Όσο αφορά τη μέση χρήση δεδομένων ανά συνδρομή, στις πρώτες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται η Φινλανδία, η Ταιβάν, το Μπαχρέιν και η Λετονία. Ωστόσο η Κροατία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση της χρήσης (+128%), υπερδιπλάσια, για το πρώτο εξάμηνο του 2020 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Στον αντίποδα, οι Κάτω Χώρες, η Αυστραλία και η Νορβηγία είχαν την μικρότερη αύξηση».

Tην τρίτη θέση ως προς την αύξηση της χρήσης, μετά την Κροατία και τη χώρα μας καταλαμβάνει η Σιγκαπούρη με +79% έναντι του 2019 και ακολουθούν στη συνέχεια η Λιθουανία με +67%, το Περού με +65%, η Ιταλία και η Ισπανία με +63% και +62%.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα