Είναι “Σκοτώστρες” οι οθόνες αφής στο αυτοκίνητο;;;

Μοίρασε την γνώση...

Αποτελούν την απόλυτη τάση των τελευταίων ετών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και λόγος αγοράς -ή όχι- ενός μοντέλου. Εκτός από μόδα όμως, οι οθόνες αφής είναι και «κίνδυνος-θάνατος»!

banner

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα στην Αγγλία, από το Transport Research Laboratory. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο χειρισμός των συστημάτων του αυτοκινήτου μέσω της οθόνης αφής, αποσπά περισσότερο την προσοχή του οδηγού από το να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο (ομιλία και SMS) και αυξάνει τον χρόνο αντίδρασης, πάνω ακόμα και από την οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών! Ο επικεφαλής της έρευνας, Neale Kinnear, δήλωσε σοκαρισμένος: «Πραγματικά μας εξέπληξαν τα αποτελέσματα. Ο χειρισμός κάποιων εφαρμογών απαιτεί τόσο χρόνο, ώστε το βλέμμα του οδηγού μπορεί να αποσπαστεί μέχρι 20 δλ. από τον δρόμο! Τόσο διαρκεί η μέση αλλαγή τραγουδιού στο Spotify, για παράδειγμα. Είναι σοκαριστικό το πόσο δεν κοίταγαν το δρόμο οι οδηγοί, όταν χειριζόντουσαν το σύστημα πολυμέσων».

Διαφήμιση

Ο Kinnear μάλιστα συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο είδος μέτρησης, ώστε να ξέρουμε τον αντίκτυπο όλων αυτών σε πραγματικές συνθήκες», ενώ  παρουσιάστηκε ανήσυχος για το μέλλον: «…δεν υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι κατασκευαστές, σχετικά με τον βαθμό απόσπασης προσοχής των συστημάτων πολυμέσων. Ο βαθμός ευκολίας καθορίζεται περισσότερο από την ανάγκη για εργονομία και σωστή εμπορική προώθηση, παρά για την βελτίωση της ασφάλειας». Με λίγα λόγια, ο Kinnear υποστηρίζει πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν –όπου συμβαίνει αυτό- εύχρηστα τα infotainment, για να μην δεχτούν «κράξιμο» στις δοκιμές του Ειδικού Τύπου.

Google news

Σε μια τέτοια, που διεξήχθη από το What Car και αφορούσε 20 διαφορετικά μοντέλα, δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην προτίμησε τα κουμπιά αντί της οθόνης, σε θέμα ευκολίας χειρισμού, ταχύτητας και χρόνο απόσπασης προσοχής. Ακόμα και οι πιο απλές λειτουργίες, όπως η αυξομείωση της έντασης του κλιματισμού, απαιτούν τουλάχιστον τον διπλό χρόνο μέσω οθόνης συγκριτικά με έναν απλό διακόπτη, ενώ η περιήγηση στο ραδιόφωνο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 8 φορές παραπάνω!

AliExpress WW Tomtop WW

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr. 

Πηγή: https://www.autogreeknews.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram