Έκλεισε η Ford την γερμανική μονάδα που κατασκευάζει την Focus! Τι έγινε….

Από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έως και τις 19 Φεβρουαρίου 2021 το μοναδικό εργοστάσιο που παράγει το Ford Focus στην ήπειρο, με έδρα το Saarlouis της Γερμανίας, θα παραμείνει κλειστό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η εταιρεία «παγώνει» την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου, αφενός εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης, αλλά και λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, η οποία όπως τονίζει επηρεάζει τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

Το εργοστάσιο που απασχολεί 5.000 εργαζόμενους, παύει τη λειτουργία του, ως απόρροια των σημαντικών θεμάτων που ανέκυψαν από την κρίση της πανδημίας, στη γραμμή προμηθειών των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο.

Η Ford έχει ήδη αναγκαστεί να κλείσει ένα εργοστάσιο παραγωγής SUV της στο Κεντάκι των ΗΠΑ, ενώ οι Volkswagen, Daimler, Toyota και άλλες, έχουν μειώσει την παραγωγή τους λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικών συστημάτων.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό παραγόντων που έχει προκαλέσει την έλλειψη των ημιαγωγών, η οποία πλήττει ένα εύρος κλάδων από την κατασκευή κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών έως την παραγωγή οχημάτων και φορτηγών. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για επιπτώσεις εντός του πλαισίου των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία διασπορά της νόσου Covid-19.

Επίσης, οι καταναλωτές εκτόξευσαν, μεταξύ άλλων, τη ζήτηση smartphones, παιχνιδοκονσολών, smart TVs και laptops, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί των ηλεκτρονικών επεξεργαστών τσιπ να έχουν δεχθεί ρεκόρ παραγγελιών, εν μέσω της πανδημίας, δίχως όμως να μπορούν να ανταποκριθούν στην τεράστια αυτή ζήτηση.

Την ίδια στιγμή καταγράφεται αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, παρά την πανδημία.

Σύμφωνα με την IHS Markit, οι ελλείψεις των ημιαγωγών μπορεί να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα, ελπίζοντας στους επόμενους τρεις μήνες βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών τους.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα