Επισκεφτείτε το κάστρο του Κόμη Δράκουλα με την βοήθεια της Google (δεν συνιστάτε μετά την δύση του ηλίου!!!)

Γύρω από τον Κόμη Δράκουλα έχουν εμφανιστεί πάρα πολλοί μύθοι. Η αλήθεια είναι ότι ιστορικά υπήρξε, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον φανταστικό χαρακτήρα που έπλασε η δημιουργική πένα του Ιρλανδού συγγραφέα Bram Stoker (δεν υπάρχουν βαμπίρ ή δεν μπορούμε να τα δούμε την ημέρα).

Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει οι ιστορικοί, στη Τρανσυλβανία (περιοχή της Ρουμανίας) στον 15ο αιώνα υπήρξε ένας αιμοσταγής ηγεμόνας, ονόματι Vlad Dracula Tepes, ο οποίος θεωρείται ένας εκ των εθνικών ηρώων της Ρουμανίας. Ο Vlad έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Οθωμανών κατακτητών, όταν επιχείρησαν να καταλάβουν εδάφη της σημερινής Ρουμανίας και μάλιστα απέκτησε μυθικό status, λόγω του άγριου τρόπου που αντιμετώπιζε τους κατακτητές.

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις η μυθοπλασία μπλέκει με το πραγματικό κι έτσι η λεπτή διαχωριστική γραμμή που διαχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα και τη φαντασία, κάπου χάθηκε μέσα στους αιώνες. Σύμφωνα με το μύθο λοιπόν, στον Κόμη Δράκουλα πάντοτε του άρεσε να εξορμάει από ένα σκοτεινό και εφιαλτικό κάστρο, το οποίο βρίσκεται πάντοτε καλά κρυμμένο στα οροπέδια της Τρανσυλβανίας.

Ένα τέτοιο κάστρο είναι και το Bran, το οποίο πλασάρεται (τουριστικά) ως το κάστρο του Κόμη Δράκουλα. Φυσικά, το εν λόγω κάστρο δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό Vlad Dracula, αν και η αλήθεια είναι ότι απλώς αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τον Bram Stoker, όταν ετοίμαζε τις δικές του εφιαλτικές ιστορίες.

Επειδή τα ταξιδάκια το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι δύσκολα λόγω κορονοϊού, τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε και να εξερευνήσετε ελεύθερα το κάστρο του Bran, μέσω ενός virtual tour που ετοίμασε η Google. Κάνοντας click εδώ θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση από το εν λόγω κάστρο και να περπατήσετε στους διαδρόμους του. Ίσως κάπου να βρείτε και το φέρετρο του Κόμη Δράκουλα, αν και μάλλον αυτό είναι κομμάτι δύσκολο…

Περισσότερο info για το κάστρο Bran μπορείτε να βρείτε κάνοντας click εδώ.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα