Η «Alphabet Workers Union» – Ένωση Εργαζομένων της Alphabet, είναι το νέο συνδικάτο εντός της Google!

Πριν από περίπου δύο μήνες, συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου 2018, περίπου 20.000 υπάλληλοι της Google, και άλλων θυγατρικών της Alphabet από 50 πόλεις κατέβασαν τα «πληκτρολόγιά τους» και σταμάτησαν να εργάζονται. Ο λόγος ήταν ένα άρθρο των The New York Times, το οποίο ισχυριζόταν πως η εταιρεία είχε πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε δύο στελέχη που είχαν κατηγορηθεί για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά προς συναδέλφους τους, απομακρύνοντάς τους χωρίς συνέπειες.

Αυτός φέρεται να είναι μάλιστα κι ένας από τους λόγους που περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι της Google των ΗΠΑ προχώρησαν στην ίδρυση συνδικάτου, την οποία ανακοίνωσαν οι εκλεγέντες στην ηγεσία του , Parul Koul και Chewy Shaw μέσω ενός άρθρου γνώμης που φιλοξενήθηκε στους New York Times.

Η «Alphabet Workers Union» – Ένωση Εργαζομένων της Alphabet σε ελεύθερη μετάφραση – έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι υπάλληλοι εργάζονται με δίκαιες αμοιβές, χωρίς τον φόβο της κακομεταχείρισης ή της διακριτικής μεταχείρισης και των αντιποίνων», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Koul και Shaw στο άρθρο τους τονίζοντας ότι προσπαθούν «χρόνια να δημιουργήσουν μια επίσημη δομή για τους εργαζόμενους της Google » και μέχρι στιγμής 226 εργαζόμενοι έχουν προσυπογράφει την συμμετοχή τους σε αυτό.

Να σημειωθεί ότι η σύσταση εργατικού σωματείου είναι κάτι σπάνιο για τους κολοσσούς της Σίλικον Βάλεϊ, που παραδοσιακά αντιστέκονται σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και έρχεται μετά από πολυετείς προσπάθειες και σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι διεκδικούν δίκαιες αμοιβές και έλλειψη διακριτικής μεταχείρισης. Το αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ενώσεις, η Alphabet Workers Union απαρτίζεται από έναν πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων που απασχολεί η εταιρεία ( περισσότερους από 260.000 εργαζόμενους και εργολάβους πλήρους απασχόλησης).

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο μάλιστα η ίδρυση του συνδικάτου οργανώθηκε μυστικά και η ηγεσία εξελέγη τον περασμένο μήνα. Η ομάδα διατηρεί δεσμούς με την ένωση εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και τα μέσα ενημέρωσης σε ΗΠΑ και Καναδά. Οι μετέχοντες στο σωματείο δήλωσαν ότι αγωνίζονται περισσότερο για να υπάρξει ακτιβισμός μέσα στην Google παρά για τα παραδοσιακά δικαιώματα διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις.

«Σε όσους είναι δύσπιστοι για την χρησιμότητα των συνδικάτων ή πιστεύουν ότι οι εταιρείες τεχνολογίας είναι πιο καινοτόμες και δεν τα χρειάζονται, θέλουμε να επισημάνουμε ότι προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται. Οι διακρίσεις και η παρενόχληση συνεχίζονται. Η Alphabet συνεχίζει να παραγκωνίζει όσους τολμούν να μιλήσουν εμποδίζοντας όσους επιθυμούν να θίξουν δημόσια σημαντικά θέματα» αναφέρει το άρθρο των επικεφαλής.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα