Η AMD πέρασε για πρώτη φορά την Intel στο μερίδιο αγοράς των CPU για επιτραπέζιους υπολογιστές μετά από 15 χρόνια, σύμφωνα με το PassMark!

Από την κυκλοφορία της πλατφόρμας Ryzen πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, η AMD έχει δει συνεχώς όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον χώρο των CPU στους επιτραπέζιους υπολογιστές. Σύμφωνα με στοιχεία από το PassMark, η Team Red ξεπέρασε τελικά την Intel στην αγορά των επιτραπέζιων υπολογιστών νωρίτερα σήμερα…έστω και για λίγο, τουλάχιστον.

Η AMD πέρασε για πρώτη φορά την Intel στο μερίδιο αγοράς των CPU για επιτραπέζιους υπολογιστές μετά από 15 χρόνια, σύμφωνα με το PassMark!

Τα δεδομένα, τα οποία μετρούν πόσους επεξεργαστές Intel και AMD έχουν χρησιμοποιηθεί στα σημεία αναφοράς του PassMark, έδειξαν ότι η AMD με το 50,8% της αγοράς των επιτραπέζιων υπολογιστών, σε σύγκριση με το 49,2% της Intel. Αυτό το σημείο δεδομένων καταγράφηκε στις 9:00 π.μ. σήμερα το πρωί από την TechSpot.

Από τότε, η βάση δεδομένων του PassMark δείχνει ότι η Intel έχει ελαφρύ προβάδισμα στο 50,1% (με την AMD στο 49,9%) από τις 4:30 μ.μ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Intel εξακολουθεί να κυριαρχεί στις αγορές φορητών υπολογιστών και διακομιστών, καταγράφοντας το 83,2% και το 98,8% των χρήσεων PassMark, αντίστοιχα, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021. Το PassMark αναφέρει επίσης ότι οι επεξεργαστές Intel αντιπροσωπεύουν το 61,7% όλων των σημείων αναφοράς σε όλες τις συσκευές τάξεις κατά την ίδια περίοδο, με μία μικρή μείωση στο 61,4% το τελευταίο τρίμηνο. Η AMD βρίσκεται επί του παρόντος στο 38,2% όλων των δοκιμών αναφοράς σε όλες τις κατηγορίες συσκευών.

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η AMD έχει σημειώσει φοβερή επιτυχία τα τελευταία 3 ½ χρόνια. Η τελευταία φορά που η AMD απειλούσε πραγματικά την κυριαρχία της Intel στην επιφάνεια εργασίας ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 2000, πριν από την κυκλοφορία της αρχιτεκτονικής Core 2 της Intel στα μέσα του 2006.

Εσείς τι λέτε, ποιος θα κερδίσει τελικά!?

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

 

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα