Η ΕΕ απαντάει στους Κινέζους με επιδότηση των Tesla, ΒΜW και Fiat για ανάπτυξη μπαταριών αυτοκίνησης!

Με στόχο να περιορίσει την εξάρτηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας από τις κινεζικές μπαταρίες για ηλεκτροκίνητα οχήματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση λανσάρει πρόγραμμα επιδότησης μεγάλων εταιρειών όπως η Tesla, η ΒΜW και η Fiat.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καινοτομίας Μπαταριών, προϋπολογισμού 2,9 δισ. ευρώ, θα προσφέρει κρατική επιδότηση σε συνολικά 42 εταιρείες, ανάμεσά τους οι Arkema, Borealis, Solvay, Sunlight Systems και Enel X, αναφέρει το Reuters.

Το επταετές πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μένει τώρα να καθοριστούν τα ποσά επιδότησης για κάθε δικαιούχο, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η Κίνα παράγει σήμερα το 80% των μπαταριών ιόντων λιθίου, ωστόσο η ΕΕ ελπίζει να έχει γίνει αυτάρκης μέχρι το 2025.

Η Γερμανία θα συνεισφέρει 1,6 δισ. ευρώ και το υπόλοιπο του προϋπολογισμού θα καλυφθεί από τη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Φινλανδία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Σουηδία και την Ελλάδα.

Η Κομισιόν ελπίζει επίσης να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις 9 δισ. ευρώ.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα