Η ΕΕ απαντάει στους Κινέζους με επιδότηση των Tesla, ΒΜW και Fiat για ανάπτυξη μπαταριών αυτοκίνησης!

Μοίρασε την γνώση...

Με στόχο να περιορίσει την εξάρτηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας από τις κινεζικές μπαταρίες για ηλεκτροκίνητα οχήματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση λανσάρει πρόγραμμα επιδότησης μεγάλων εταιρειών όπως η Tesla, η ΒΜW και η Fiat.

banner

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καινοτομίας Μπαταριών, προϋπολογισμού 2,9 δισ. ευρώ, θα προσφέρει κρατική επιδότηση σε συνολικά 42 εταιρείες, ανάμεσά τους οι Arkema, Borealis, Solvay, Sunlight Systems και Enel X, αναφέρει το Reuters.

Διαφήμιση

Το επταετές πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μένει τώρα να καθοριστούν τα ποσά επιδότησης για κάθε δικαιούχο, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Google news

Η Κίνα παράγει σήμερα το 80% των μπαταριών ιόντων λιθίου, ωστόσο η ΕΕ ελπίζει να έχει γίνει αυτάρκης μέχρι το 2025.

Zaful WW Hekka

Η Γερμανία θα συνεισφέρει 1,6 δισ. ευρώ και το υπόλοιπο του προϋπολογισμού θα καλυφθεί από τη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Φινλανδία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Σουηδία και την Ελλάδα.

Η Κομισιόν ελπίζει επίσης να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις 9 δισ. ευρώ.


 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram