Η Κίνα ετοιμάζει αντίποινα εναντίον της Σουηδίας επειδή εξαίρεσε τις Huawei και ZTE από το 5G!

Η Κίνα θα «λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα των κινεζικών εταιρειών, στάλθηκε ως απάντηση στην πρόσφατη κίνηση της Σουηδίας να αποκλείσει την Huawei και την ZTE από την ανάπτυξη δικτύων 5G, δήλωσε το υπουργείο εμπορίου της Κίνας την Πέμπτη.

“Προτρέπουμε τη Σουηδία να διορθώσει αμέσως την προσέγγισή της, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική θέση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, και να συναντηθούν με την Κίνα στα μισά του δρόμου για να βρούμε μια εφαρμόσιμη λύση”, δήλωσε ο Gao Feng, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, σε τακτική συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο την Πέμπτη.

Τα σχόλια έρχονται καθώς οι σουηδοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών ολοκλήρωσαν μια δημοπρασία φάσματος 5G με την εξαίρεση κινεζικών κατασκευαστών εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE την Τρίτη.

Η δημοπρασία, η οποία καθυστέρησε δύο φορές – μία φορά για έλεγχο ασφαλείας και τη δεύτερη φορά για αγωγή που υπέβαλε η Huawei – ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την ίδια ημέρα, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

“Παρατηρήσαμε ότι η Σουηδία απέκλεισε εταιρείες από ορισμένες χώρες να συμμετάσχουν στις δημοπρασίες φάσματος 5G”, δήλωσε ο Γκάο, προσθέτοντας ότι, στη μεταμφίεση της “εθνικής ασφάλειας”, η κίνηση απαγόρευσης κινεζικών εταιρειών από τα δίκτυα 5G στη Σουηδία, παραβίασε τις βασικές αρχές του ΠΟΕ και τους διεθνείς κανόνες.

Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στην κίνηση, η οποία έχει βλάψει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σε μια κίνηση έκπληξη τον Οκτώβριο, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Σουηδίας PTS, απαγόρευσε τη χρήση εξοπλισμού από την Huawei και τη ZTE, από τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς εκμετάλλευσης.

Η Huawei τον Ιανουάριο άσκησε έφεση κατά απόφασης στο Διοικητικό Εφετείο, που επέτρεψε τελικά στη σουηδική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών PTS, να συνεχίσει τις δημοπρασίες φάσματος 5G χωρίς να καταργήσει την απαγόρευση της Huawei και η έφεση απορρίφθηκε από το σουηδικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

“Είμαστε ακόμη πρόθυμοι να ικανοποιήσουμε τις εξαιρετικές απαιτήσεις που θέτει η ρυθμιστική αρχή, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας δοκιμαστικών εγκαταστάσεων για τον εξοπλισμό μας στη Σουηδία, για παράδειγμα, αν το θέλουν”, ανέφερε ο Kenneth Fredriksen, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Huawei στην Κεντρική Ανατολική Ευρώπη και Σκανδιναβική Περιοχή είπε στο Reuters στις 7 Δεκεμβρίου.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα