Η Microsoft επανασχεδιάζει μια άλλη δυνατότητα του Control Panel στα Windows 10!

Ο Πίνακας Ελέγχου(Control Panel), αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 1.0 και διαθέτει μια σταθερή βάση fan των παλαιότερων χρηστών που τον προτιμούν από τη σύγχρονη εφαρμογή Ρυθμίσεις, από την οποία εξακολουθούν να λείπουν βασικά χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας με την ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου 2020, η Microsoft προσπαθεί να ωθήσει όλο και περισσότερους χρήστες του Πίνακα Ελέγχου προς την εφαρμογή Ρυθμίσεις και φαίνεται ότι η εταιρεία προχωρά με την προσέγγιση του εκσυγχρονισμού της.

Όπως εντοπίστηκε στις τελευταίες εκδόσεις προεπισκόπησης, η Microsoft φέρνει τώρα περισσότερες σελίδες που βρίσκονταν στον Πίνακα Ελέγχου στη σύγχρονη εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Στην πιο πρόσφατη έκδοση προεπισκόπησης, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021, θα μπορείτε επίσης να βρείτε το Storage Spaces στις Ρυθμίσεις. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Storage Spaces είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να συνδέετε πολλές συσκευές αποθήκευσης στον υπολογιστή σας και να τις αντιμετωπίζετε ως μία συσκευή αποθήκευσης που ονομάζεται “pool storage”.

Η Microsoft επανασχεδιάζει μια άλλη δυνατότητα του Control Panel στα Windows 10!

Η Microsoft έχει εκσυγχρονίσει τη διεπαφή της παλαιάς δυνατότητας Storage Spaces και την πρόσθεσε στις Ρυθμίσεις> Σύστημα> Χώρος αποθήκευσης> Διαχείριση χώρου αποθήκευσης. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Storage Spaces για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε το Storage Spaces μέσα από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Η Microsoft επανασχεδιάζει μια άλλη δυνατότητα του Control Panel στα Windows 10!

Σε ένα podcast, η Microsoft εξήγησε ότι οι σελίδες ρύθμισης δημιουργούνται έχοντας κατά νου «προσβασιμότητα» και «σύγχρονη εμπειρία». Αυτές οι σελίδες προσφέρουν επίσης καλύτερη ενοποίηση με εγγενείς δυνατότητες των Windows, όπως το Storage Settings και το Storage Sense.

 

Ο πίνακας ελέγχου δεν αφαιρείται

Ο Πίνακας Ελέγχου δεν εγκαταλείπεται, αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα οι σελίδες με σύγχρονες εναλλακτικές λύσεις να καταργηθούν ή να απενεργοποιηθούν κάποια στιγμή στο μέλλον για να «ενοποιήσουν» την εμπειρία ρυθμίσεων σε ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα.

Όταν συμβεί αυτό, ορισμένες σελίδες του Πίνακα Ελέγχου θα ανακατευθύνουν τους χρήστες στην εφαρμογή Windows 10 Settings. Η Microsoft θα αποκλείσει επίσης εφαρμογές τρίτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως λύση για πρόσβαση σε κρυφές σελίδες του Πίνακα Ελέγχου.

Η Microsoft επανασχεδιάζει μια άλλη δυνατότητα του Control Panel στα Windows 10!

 

Για να δείτε και εσείς αυτά τα χαρακτηριστικά, αρκεί να είσαστε ενημερωμένοι….

Η Microsoft επανασχεδιάζει μια άλλη δυνατότητα του Control Panel στα Windows 10!

 

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram