Η Microsoft επιδιόρθωσε την ευπάθεια του Windows 10 Defender, που μπορούσε μέσω αυτής να γίνει εκτέλεση κακόβουλου λογισμικού!

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης Graham Cluley, έχουν αναφέρει στο παρελθόν ότι η ευπάθεια εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα του Windows Defender της Microsoft (CVE-2021-1647) μετατρέπει τον ίδιο τον Windows Defender σε εισβολέα. Αυτή η ευπάθεια δείχνει ότι ο Defender μπορεί να κάνει σάρωση για κακόβουλο λογισμικό. Μέσω της ευπάθειας μπορεί να ενεργοποιηθεί η εκτέλεση κακόβουλου λογισμικού αντί να το απομονώσει και να το διαγράψει.

Η Microsoft επιδιορθώνει την ευπάθεια του Windows 10 Defender, που μπορούσε μέσω αυτής να γίνει εκτέλεση κακόβουλου λογισμικού!

Αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία μπορούν να σταλούν μέσω email ή μέσω μονάδας USB και να ενεργοποιηθούν αμέσως μετά τη λήψη και την αυτόματη σάρωση.

Απ’ ότι μάθαμε εδώ στο iTechNews.gr, η ευπάθεια διορθώθηκε ως μέρος του “Tuesday Patch” στις 12 Ιανουαρίου και επιλύθηκε ως ένα από τα 80 σφάλματα και τα τρωτά σημεία.

Για να ελέγξετε εάν είστε προστατευμένοι, αναζητήστε την εφαρμογή του Κέντρου ασφαλείας των Windows στο μενού Έναρξη, ανοίξτε την εφαρμογή και πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις και Πληροφορίες, ελέγξτε τον αριθμό έκδοσης της μηχανής σάρωσης στην εφαρμογή του Κέντρου ασφαλείας των Windows. Πρέπει να είναι 1.1.17700.4 και παραπάνω. Η έκδοση δεν επηρεάζεται από αυτήν την ευπάθεια.

Η Microsoft επιδιορθώνει την ευπάθεια του Windows 10 Defender, που μπορούσε μέσω αυτής να γίνει εκτέλεση κακόβουλου λογισμικού!

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα