Η Samsung έφτιαξε τον πρώτο ρομπότ μπάτλερ!?

Μοίρασε την γνώση...

Η Samsung εργάζεται πάνω σε ένα ρομπότ που μπορεί να πάρει τα ρούχα, να γεμίσει το πλυντήριο πιάτων, να φτιάξει το τραπέζι, να ρίξει κρασί και ακόμη και να σας φέρει ένα ποτό. Το ρομπότ ονομάζεται Bot Handy και η Samsung λέει ότι θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει αντικείμενα χρησιμοποιώντας κάμερα και AI.

banner

Το ρομπότ προορίζεται να είναι η «επέκταση σας στην κουζίνα, το σαλόνι και οπουδήποτε αλλού μπορεί να χρειαστείτε ένα επιπλέον χέρι στο σπίτι σας», δήλωσε ο Sebastian Seung, πρόεδρος της Samsung Research, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Samsung σήμερα.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πόσο κοντά είναι το Bot Handy, στο να είναι ένα πραγματικό προϊόν αποστολής. Η Samsung δεν ανακοίνωσε την τιμή ή το παράθυρο κυκλοφορίας. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει την CES για να επιδείξει φουτουριστικά ρομπότ που είναι περισσότερο από μια ιδέα παρά ένα πραγματικό προϊόν. Το ρομπότ περιγράφεται ως «σε εξέλιξη».

Google news

Η Samsung έφτιαξε το πρώτο ρομπότ μπάτλερ!?

Στην τρέχουσα μορφή του, το Bot Handy είναι ένα ψηλό, λεπτό, ασπρόμαυρο ρομπότ με δύο μεγάλα ψηφιακά μάτια που αλλάζουν εκφράσεις καθώς κινείται. Το ρομπότ έχει ένα μόνο χέρι που μπορεί να περιστραφεί σε τρία σημεία – ουσιαστικά έναν ώμο, έναν αγκώνα και έναν καρπό – με ένα χέρι σαν σφιγκτήρα στο τέλος του. Υπάρχουν κάμερες τοποθετημένες πάνω από το σώμα και το χέρι του ρομπότ για την αναγνώριση αντικειμένων. Το ρομπότ μπορεί να κινείται γύρω από το δωμάτιο με μια βάση με τροχούς, να περιστρέφεται από τη μία πλευρά στην άλλη και να σηκώνεται για να φτάσει σε υψηλότερα αντικείμενα.

Zaful WW AliExpress WW

Η Samsung λέει ότι το ρομπότ θα μπορεί να εκτιμήσει το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται διαφορετικά αντικείμενα, ώστε να τα αρπάξει με τη σωστή δύναμη. Υποτίθεται επίσης ότι μπορεί να χειριστεί αντικείμενα διαφόρων μεγεθών, βαρών και σχημάτων.

https://www.youtube.com/watch?v=DqXsTtW5VEo&feature=youtu.be


Εκτός από το Bot Handy, η Samsung παρουσίασε επίσης μια ενημερωμένη έκδοση του Bot Care, ενός «ρομποτικού βοηθού και συντρόφου» που η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά το 2019. Το ρομπότ υποτίθεται ότι είναι κάτι σαν προσωπικός βοηθός, υπενθυμίζοντας σας να κάνετε ένα διάλειμμα από την εργασία ή ότι έχετε συναντήσεις. Σε μια επίδειξη, η Samsung έδειξε ότι το ρομπότ ανοίγει αυτόματα μια οθόνη έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης της να μπορεί να συμμετάσχει σε μια βιντεοκλήση που πρόκειται να ξεκινήσει. Όπως το Bot Handy, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε θα το δούμε στην αγορά.

Όσον αφορά τα πραγματικά προϊόντα, η Samsung διαθέτει ένα ρομπότ που πρέπει να αποσταλεί φέτος. Η JetBot 90 AI + είναι μία ρομποτική σκούπα Roomba-esque εξοπλισμένη με LIDAR, έναν “αισθητήρα 3D” και AI που την βοηθά να αναγνωρίζει αντικείμενα, ώστε να τ’ αποφεύγει καλύτερα. Η Samsung λέει ότι η ηλεκτρική σκούπα θα είναι αρκετά έξυπνη για να πλησιάσει αντικείμενα που δεν είναι ιδιαίτερα εύθραυστα, όπως ένα παιδικό παιχνίδι, και να μείνει πιο μακριά από κάτι που θα μπορούσε να σπάσει, όπως ένα βάζο. Η ηλεκτρική σκούπα διαθέτει επίσης μια παραδοσιακή ενσωματωμένη κάμερα, η οποία έχει σκοπό να σας επιτρέψει να ελέγχετε τα κατοικίδια σας ζώα ενώ είστε μακριά.

Η JetBot 90 AI + είναι μία ρομποτική σκούπα Roomba-esque εξοπλισμένη με LIDAR

Η JetBot 90 AI + υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ κάποια στιγμή το πρώτο εξάμηνο του 2021.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram