Η Xiaomi μας έδειξε πως να φορτίσεις το κινητό σου….από απόσταση!

Η επαγωγική ασύρματη φόρτιση ακόμη δεν είναι ευρέως διαδεδομένη, όμως η Xiaomi φαίνεται να κάνει το επόμενο βήμα στον τομέα της απομακρυσμένης ασύρματης σύνδεσης. Χωρίς την ανάγκη για επαφή, ο ασύρματος φορτιστής της Xiaomi φαίνεται ότι θα μπορεί να φορτίζει συσκευές που είναι ακόμη και αρκετά μέτρα μακριά, με μια τεχνολογία που ονομάζεται Mi Air Charge.

Οι απομακρυσμένοι ασύρματοι φορτιστές έχουν εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν, όμως δεν έχουν φτάσει ποτέ στην αγορά. Η Xiaomi φαίνεται να έχει τέτοιο στόχο όμως, καθώς παρουσίασε ένα demo της τεχνολογίας και παράλληλα μίλησε για τις 17 πατέντες που χρησιμοποιεί.


Πρόκειται για ένα σύστημα φόρτισης στα 5W, το οποίο χρησιμοποιεί 144 κεραίες, που είναι τοποθετημένες σε μια βάση και στέλνουν milimeter-wide waves στο τηλέφωνό σας, το οποίο λαμβάνει με 14 δικές του κεραίες. Η Xiaomi υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται περί “επιστημονικής φαντασίας” και εν καιρώ θα μπορεί να φορτίζει περισσότερες από μία συσκευές, να προσπερνά φυσικά συμπαγή αντικείμενα και να στέλνει ενέργεια σε κάθε είδους μικρή ηλεκτρονική συσκευή μέσα σε ένα δωμάτιο, από ρολόγια μέχρι ηχεία.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα