Μεγάλη προσοχή!!! Ιατρική μελέτη έδειξε ότι το iPhone 12 υπό προϋποθέσεις, μπορεί ν’ απενεργοποιήσει βηματοδότη!

Όταν η Apple αναβίωσε το MagSafe με τη σειρά iPhone 12, ένα ερώτημα που τέθηκε ήταν πώς αυτές οι τελευταίες συσκευές με περισσότερους μαγνήτες θα αλληλοεπιδρούσαν με ιατρικές συσκευές όπως βηματοδότες. Η επίσημη λέξη της Apple ήταν ότι το iPhone 12 / MagSafe δεν θα παρεμβαίνει περισσότερο από τα προηγούμενα iPhone. Τώρα έχει δημοσιευτεί μία από τις πρώτες ιατρικές μελέτες που δείχνει ότι ο βηματοδότης απενεργοποιείται από το iPhone 12.

Η Apple δεν είπε ποτέ ότι τα iPhone ή η σειρά iPhone 12 δεν ενέχουν κίνδυνο παρεμβολής σε ιατρικές συσκευές όπως βηματοδότες (εμφυτεύσιμοι απινιδωτές καρδιακών μετατροπέων ή ICD). Ωστόσο, η Apple λέει επίσημα ότι το iPhone 12 και το MagSafe «δεν αναμένεται να ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μαγνητικών παρεμβολών σε ιατρικές συσκευές από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone» σε ένα έγγραφο υποστήριξης:

Το iPhone περιέχει μαγνήτες, καθώς και εξαρτήματα που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτοί οι μαγνήτες και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ενδέχεται να παρεμβαίνουν σε ιατρικές συσκευές, όπως βηματοδότες και απινιδωτές.

Αν και όλα τα μοντέλα iPhone 12 περιέχουν περισσότερους μαγνήτες από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone, δεν αναμένεται να ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μαγνητικών παρεμβολών σε ιατρικές συσκευές από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone.

Τώρα μία από τις πρώτες ιατρικές μελέτες έχει δημοσιευτεί από το Heart Rhythm Journal που είδε έναν βηματοδότη Medtronic να απενεργοποιείται κρατώντας ένα iPhone 12 κοντά του (μέσω MacMagazine). Δεν φαίνεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι το iPhone 12 και το MagSafe ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αυξημένης παρέμβασης, αλλά με αυτήν τη μελέτη τώρα, ενδέχεται να δούμε περισσότερες δοκιμές στον ιατρικό τομέα για να μάθουμε σίγουρα.

Φυσικά, δεν είναι μόνο τα iPhone ή τα smartphone που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα παρεμβολών, αλλά μπορεί να είναι οποιοδήποτε στοιχείο που περιέχει μαγνήτες αρκετά ισχυρό να δημιουργήσει ένα πρόβλημα.

Μεγάλη προσοχή!!! Ιατρική μελέτη έδειξε ότι το iPhone 12 υπό προϋποθέσεις, μπορεί ν' απενεργοποιήσει βηματοδότη!

Όπως θα περιμένατε, η βραχυπρόθεσμη λύση είναι να διατηρείτε τα iPhone και άλλες συσκευές μακριά από βηματοδότες και άλλες παρόμοιες ιατρικές συσκευές. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι Medical Xpress, η Medtronic και άλλοι πιθανότατα θέλουν να απομακρυνθούν από την εξάρτηση από μαγνήτες σε μελλοντικές συσκευές:

Εκτός αν εταιρείες όπως η Medtronic ενταχθούν και προχωρήσουν σε εξυπνότερες επιλογές διαμόρφωσης συσκευών, θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στις καταναλωτικές συσκευές – και θα συνεχίσουν να χάνουν. Οι εξυπνότερες επιλογές δεν χρειάζεται να είναι ακριβές. Απλώς κοιτάξτε το φτηνό σας τηλεχειριστήριο IR ή το δέκτη-πομπό δέκτη υπερήχων. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν απλά. Χρησιμοποιούν έναν απλό κώδικα για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει παρέμβαση από όλες τις άλλες πηγές περιβάλλοντος που είναι πάντοτε παρόντες. Μερικά ασφαλή κομμάτια υπερήχων που τοποθετούνται στα βασικά κύματα μεταφοράς 40 khz είναι το μόνο που χρειάζεται. Είναι πιθανό ότι εταιρείες όπως η Medtronic εργάζονται σε λύσεις όπως αυτή. Για παράδειγμα, μια κεφαλή προγραμματισμού Medtronic μπορεί να είχε κάποια στιγμή στο Ebay με μόλις 34,99 $.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram