Μόνο 4.000.000 SMS την ημέρα κατά μέσο όρο στέλνονται τώρα που άνοιξαν τα μαγαζιά!

Το ενδεχόμενο εφαρμογής «κόφτη» στα SMS του 13033 απέκλεισε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αφού όπως εξήγησε η εν λόγω λειτουργία δεν μπορεί να υποστηριχθεί από το ίδιο το αυτοματοποιημένο σύστημα των SMS.

Παράλληλα ερωτηθείς για το αν υπάρχουν σχέδια να χρονομετράται η ώρα που δαπανούν οι καταναλωτές στις αγορές τους, ώστε να διασφαλιστεί η 2ωρη προθεσμία που έχει θέσει η κυβέρνηση, εξήγησε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλοι τρόποι καταμέτρησης της ώρας, για παράδειγμα μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti, οι οποίοι θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου που μίλησαν στο insider.gr ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο σε επεξεργασία. Διευκρίνισαν μάλιστα ότι η εν λόγω διαδικασία θα απαιτούσε πολλαπλές, σύνθετες και χρονοβόρες διεργασίες που εν τέλει θα την καθιστούσαν μη αποτελεσματική.

Την ίδια στιγμή, η αύξηση των SMS που παρατηρήθηκε την πρώτη εβδομάδα «ανοίγματος» του λιανεμπορίου, χαρακτηρίστηκε λελογισμένη από τον κ. Πιερρακάκη. Συγκεκριμένα όπως σημείωσε ο υπουργός η αύξηση των SMS έκλεισε στο +13%. «Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Τέλος αναφερθείς στην πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για τον εμβολιασμό, ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 561.000 ραντεβού για την πρώτη και για τη δεύτερη δόση και προστίθενται διαρκώς νέες εγγραφές και ραντεβού στα οποία οι πολίτες προσέρχονται κανονικά με την προσέλευση να αγγίζει το 97%-98%. Ωστόσο, δεν μπορεί ακόμα να υπάρξει πρόβλεψη για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες, δεδομένου ότι εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα