Μπήκε η Xiaomi στη μαύρη λίστα όπως η Huawei! Είναι λάθος λέει η εταιρεία!

Το μεσημέρι στις 15 Ιανουαρίου, ο επίσημος εκπρόσωπος της Xiaomi Weibo δημοσίευσε μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι «οι τρέχουσες λειτουργίες της Xiaomi είναι φυσιολογικές. ”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία παρατήρησε ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξέδωσε δελτίο τύπου στις 14 Ιανουαρίου 2021 όπου έχει συμπεριλάβει τη Xiaomi στη σχετική λίστα.

Η Xiaomi δήλωσε ότι η εταιρεία ακολουθούσε πάντα τις νόμιμες και συμμορφούμενες επιχειρήσεις και συμμορφώθηκε με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία δεν ανήκει, ελέγχεται ή δεν συνδέεται με τον κινεζικό στρατό, ούτε είναι κινεζική στρατιωτική εταιρεία που ορίζεται βάσει του NDAA των ΗΠΑ.

Η εταιρεία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων. Η εταιρεία εξετάζει τις πιθανές συνέπειες αυτού του συμβάντος προκειμένου να κατανοήσει πληρέστερα τον αντίκτυπο στην εταιρεία.

Επηρεασμένος από την απαγόρευση, οι μετοχές της Xiaomi μειώθηκαν περισσότερο από 10% σήμερα. Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι οι μέτοχοι και οι πιθανοί επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν αγοράζουν και πωλούν μετοχές Xiaomi.

Παλαιότερες αναφορές ανέφεραν ότι στις 14 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμπεριέλαβε εννέα κινεζικές εταιρείες στη μαύρη λίστα των λεγόμενων «που σχετίζονται με τον κινεζικό στρατό», συμπεριλαμβανομένης της Xiaomi.

Σύμφωνα με αναφορές, αυτές οι εταιρείες θα υπόκεινται σε νέα απαγόρευση επενδύσεων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη σχετική απαγόρευση επενδύσεων, οι επενδυτές των ΗΠΑ πρέπει να πουλήσουν τις μετοχές τους σε εταιρείες “μαύρης λίστας” πριν από τις 11 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Εάν τελικά αυ΄το επιβεβαιωθεί, αυτό θα σημαίνει αυτόματα ότι και η Xiaomi θα ακολουθήσει την πορεία της Huawei, δηλαδή δεν θα έχει πια Google και δεν θα έχει πρόσβαση στην τελευταία αμερικανική τεχνολογία, με τους επεξεργαστές της Qualcomm. Θα σας ενημερώνουμε με ότι νέο!

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα