Ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει δικό του….Twitter!!!

Ο Πρόεδρος Trump εξετάζει την εκδοχή δημιουργίας μίας δικιάς του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης σε απάντηση του μόνιμου αποκλεισμού του προσωπικού του λογαριασμού, @realDonaldTrump, από το Twitter.

Ειρωνικό είναι το γεγονός ότι προσπάθησε να ανακοινώσει το νέο μέσω του επίσημου λογαριασμού του Λευκού Οίκου, @POTUS, στο Twitter, λίγες ώρες έπειτα τον αποκλεισμό του δικού του από την πλατφόρμα.

“Εδώ και καιρό είχα προβλέψει ότι αυτό θα συμβεί,” έγραψε ο Trump για τον αποκλεισμό του. “Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με διάφορες άλλες ιστοσελίδες, και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις, εξετάζοντας συγχρόνως τις πιθανότητες δημιουργίας δικιάς μας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στο μέλλον. ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ!”

Ο απερχόμενος πρόεδρος επιτέθηκε στο Twitter ότι λογοκρίνει την ελεύθερη έκφραση και ότι προωθεί την “Ακροαριστερή” ατζέντα. “ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ” , συμπληρώνει στο τέλος της δήλωσής του.

Ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει δικό του....Twitter!!!
(Credit: Jill Duffy)

Η δήλωση εμφανίστηκε στο Twitter για λίγα μόνο λεπτά. Η εταιρεία άμεσα αφαίρεσε το μήνυμα και κλείδωσε την πρόσβαση στον λογαριασμό @POTUS.

Ο αποκλεισμός του Trump από το Twitter αποτελεί μέρος των ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία γενικά ελέγχουν και κλείνουν λογαριασμούς των υποστηρικτών του υπό τον φόβο βίαιων ενεργειών που μπορεί να οργανωθούν. “Σχέδια για ένοπλες μελλοντικές διαμαρτυρίες ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με κάποιες από αυτές να προτείνουν μια δεύτερη επίθεση στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 17 Ιανουαρίου 2021,” ανέφερε το Twitter σε δημοσίευση στο blog του, ανακοινώνοντας συγχρόνως τον αποκλεισμό του λογαριασμού του Trump.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο με ποιες σελίδες βρίσκεται σε συζητήσεις ο Donald Trump. Το φιλικά προσκείμενο κοινωνικό μέσο Parler ήδη είναι στο στόχαστρο, με την Google να ανακοινώνει την απόσυρσή του από το Google Play Store λόγω ανησυχιών έπειτα από αναφορές των οπαδών του Trump για βίαιες κινητοποιήσεις.

Την απόφαση της Google ενστερνίστηκε και η Apple όπου και αυτή με την σειρά της αφαίρεσε την συγκεκριμένη εφαρμογή από το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Η Apple εδώ και καιρό απειλούσε το Parler ότι θα προβεί σε αυτήν την κίνηση, εάν δεν λάβει μέτρα ελέγχου για το υλικό και τις επικίνδυνες απόψεις που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα της. Το Parler από την πλευρά του δεν έχει προβεί σε δηλώσεις μέχρι στιγμής, με τον Γενικό του Διευθυντή όμως να δηλώνει αντίθετος στις απαιτήσεις της Apple.

Την Παρασκευή, το forum TheDonald.win, το οποίο φιλοξενούνταν στο Discord, είδε και αυτό τον λογαριασμό του να απενεργοποιείται. “Οι ανοχές μας είναι μηδενικές όταν έχουμε να κάνουμε με δηλώσεις μίσους και υποστήριξη της βίας μέσω της πλατφόρμας μας”, ανακοίνωσε το Discord.

“Επίσης αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το forum TheDonald χρησιμοποιήθηκε για την οργάνωση της επίθεσης στο Καπιτώλιο στης 6 Ιανουαρίου, αποφασίσαμε να το αποκλείσουμε λόγω των διασυνδέσεών με άλλο online forum το οποίο προωθεί την βία και την ένοπλη εξέγερση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός των άλλων γίνονταν αναπαραγωγή λανθασμένων πληροφοριών γύρω από τις εκλογές του 2020 χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμά τους νοθευμένο,” συμπλήρωσε η εταιρεία.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram