Ο επερχόμενος Ryzen 9 5900HX APU της AMD για κινητά κυριαρχεί στις δοκιμές του PassMark!

Τα πρώτα αποτελέσματα δοκιμής για τον επερχόμενο Ryzen 9 5900HX της AMD, για κινητές συσκευές APU, είναι εδώ και το τσιπ προκαλεί ντροπή σε όλους τους άλλους αντίστοιχους επεξεργαστές που είχαν κυκλοφορήσει προηγουμένως από την Intel ή και την AMD. Οι νέοι επεξεργαστές HX διαθέτουν τους πυρήνες Zen 3 7 nm, οι οποίοι, για πρώτη φορά σε ένα κινητό Ryzen APU, ξεκλειδώνονται και μπορούν να υπερχρονιστούν πέρα ​​από το προεπιλεγμένο TDP 45 W.

Το PassMark αναφέρει ότι ο νέος AMD APU δοκιμάστηκε σε φορητό υπολογιστή Asus μαζί με 32 GB μνήμης RAM και GPU RTX 3080. Με τα ρολόγια βάσης στα 3,3 GHz και τις συχνότητες ενίσχυσης 4,6 GHz, ο Ryzen 9 5900HX κατάφερε να κερδίσει 24.039 πόντους σε φορτία πολλαπλών νημάτων, κερδίζοντας τον Ryzen 9 4900HS κατά περίπου 16%. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι 7 από τους 10 κορυφαίους επεξεργαστές κινητής τηλεφωνίας στις δοκιμές πολλαπλών νημάτων που παρέχονται από το PassMark προέρχονται από την AMD. Τώρα, τα γραφήματα ενός πυρήνα κυριαρχούνται σαφώς από τα τσιπ της Intel, αλλά ο Ryzen 9 5900HX εξακολουθεί να καταφέρνει να νικήσει κάθε ένα από αυτά, με πλεονέκτημα 10% έναντι της δεύτερης θέσης που την κατέχει ο επεξεργαστής Intel Xeon W-10885M. Πιθανώς αυτά τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν χωρίς overclocking του APU, οπότε θα εξακολουθούσε να υπάρχει περιθώριο για περισσότερο κέρδος απόδοσης.

Μπορούμε να φανταστούμε μόνο τις βαθμολογίες που μπορούν να επιτευχθούν με τον κορυφαίο Ryzen 9 5980HX με τα ταχύτερα ρολόγια ώθησης 100 MHz. Θα υπάρχει επίσης ένας Ryzen 9 5900HS με κλειδωμένους τους πυρήνες, ενώ υπάρχει η φήμη ότι η AMD θα μπορούσε επίσης να ξεκινήσει ένα μοντέλο 5900H.

Ο επερχόμενος Ryzen 9 5900HX APU της AMD για κινητά κυριαρχεί στις δοκιμές του PassMark!
Multi-core scores (Image Source: PassMark)
Ο επερχόμενος Ryzen 9 5900HX APU της AMD για κινητά κυριαρχεί στις δοκιμές του PassMark!
Single-core scores (Image Source: PassMark)

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα