Όλα όσα μάθαμε για το Mi Band 6 – Ναι έχει SpO2, Alexa, μάλλον και NFC!

Όπως σας γράψαμε προχθές, εμφανίστηκε το firmware του Mi Band 6, όπως και μιας άλλης συσκευής και μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι νεότερο, του Amazfit T-Rex Pro.

Έρχονται Amazfit T-Rex Pro και Mi Smart Band 6!

Σας είχα πει ότι θα το ψάξω περαιτέρω για να δω τι πληροφορίες μπορώ να μάθω. Ε λοιπόν, χάρις στην Magical Unicorne από το Geekdoing που σας λέω συχνά πυκνά να πηγαίνετε εκεί κυρίως για τις τροποποιημένες εκδόσεις του Mi Fit που θα βρείτε εκεί, μάθαμε πολλά για το νέο Mi Band 6, πάρα πολλά θα έλεγα! Ας δούμε λοιπόν τι μας λέει….

 

Firmware

Η άδεια του αρχείου firmware επιβεβαιώνει τις φήμες, το “Pangu” είναι το κωδικό όνομα για το Mi Band 6 (Mi Smart Band 6). Ο Pangu είναι μια αρχέγονη οντότητα και φιγούρα δημιουργίας στην κινεζική μυθολογία που χώρισε τον ουρανό και τη γη και δημιούργησε τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά όπως βουνά και ποτάμια (Wikipedia)


Εκτός από αυτό που μπορεί να βρεθεί στον κώδικα Zepp, ότι το Mi Band 6 έχει XMSH16HM ως όνομα μοντέλου (έκδοση CN NFC), το Mi Band 6 έχει ένα άλλο όνομα μοντέλου: XMSH15HM (καθολική έκδοση και CN χωρίς NFC?). Επίσης, το CMIIT ID του Mi Band 6 είναι 2021DP0045.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει αρχείο GPS για το Mi Band 6, αλλά τα πράγματα δείχνουν ότι η συσκευή θα περιλαμβάνει GPS (περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα Μεταφράσεις πόρων).


Για να ολοκληρώσουμε με το αρχείο Firmware, εάν είστε εξοικειωμένοι με το Amazfit Band 5, φαίνεται λογικό ότι το Mi Band 6 θα περιλαμβάνει Alexa και SpO2. Έχω καλά νέα για εσάς, περιλαμβάνονται. Άποψή μου είναι ότι η amazfit θα βγάλει ένα Amazfit Band 6 με κάτι παραπάνω, τι δεν ξέρω, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το κάνει!

 

Resources

Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τι υπάρχει μέσα στο αρχείο πόρων. Όσο για τα προηγούμενα Mi Bands, από τους πόρους μπορούμε να πάρουμε MIC:

Το νέο Mi Band, έχει νέο στυλ, όπως μπορείτε να δείτε με τα κινούμενα σχέδια επιτυχίας, ενημέρωσης και καρδιακού ρυθμού (και άλλες εικόνες παρακάτω).

Τα default Watchfaces δείχνουν ότι θα έχουμε ένα Mi Band 6 με μεγαλύτερη οθόνη από αυτή του Mi Band 5 (110px x 352px έναντι 90px x 120px). Το πλάτος της οθόνης του Mi Band 6 φαίνεται να είναι στα 152 εικονοστοιχεία και το ύψος ίσως μεταξύ 360 εικονοστοιχείων και 370 εικονοστοιχείων.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις με εικονίδια emoticon, με το Mi Band 6 αυτό θα είναι δυνατό χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση προσαρμοσμένης γραμματοσειράς, καθότι 308 emoticon βρίσκονται ήδη στο αρχείο πόρων.

Πάντα στο θέμα ειδοποίησης, περισσότερες εφαρμογές θα έχουν το δικό τους εικονίδιο ειδοποίησης σε σύγκριση με το Mi Band 5.

Σχετικά με τα μενού, υπάρχουν πολλά, όπως μπορείτε να δείτε με τις επόμενες φωτογραφίες. Τα νέα και σημαντικά μενού σε σύγκριση με το Mi Band 5 (και το ίδιο με το Amazfit Band 5) είναι τα Alexa και SpO2.

Το Mi Band 6 θα περιέχει πολλές περισσότερες δραστηριότητες από το Mi Band 5 (περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές στο τμήμα Μεταφράσεις πόρων).

 

Μετάφραση αρχείων Πόρων

Τη στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο, το αρχείο μεταφράσεων πόρων (.dat) περιέχει 24 αρχεία γλώσσας, δηλαδή ένα περισσότερο από το Mi Band 5 (Πορτογαλικά Βραζιλίας), αλλά δύο λιγότερο από το Amazfit Band 5 (Καταλανικά και Σερβικά). Οι γλώσσες που υπάρχουν στο τελευταίο αρχείο του Amazfit Band 5 είναι zh, en, es, ru, it, fr, de, pl, uk, tr, pt_br, ar, th, cs, id, el, vi, sr, ca, he, όπου περιέχεται η Ελληνική γλώσσα με μεταφρασμένα τα μενού από το google, γιατί η εταιρεία δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει την μετάφραση που σας δίναμε εδώ και που είχε δημιουργήσει ο Γιώργος ή αλλιώς Rizla46! Εφόσον βρίσκονται 24 γλώσσες μέσα στο αρχείο, αυτό σημαίνει ότι το Mi Band 6 θα έρθει από την πρώτη στιγμή με τα ελληνικά μέσα και δεν θα χρειαστεί αυτή την φορά να σας δώσουμε πρώτα εμείς και μετά η εταιρεία.

Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται παρακάτω προέρχονται από το αρχείο αγγλικής γλώσσας.

Όπως είδατε στο τμήμα Resources, υπάρχουν πολλές περισσότερες δραστηριότητες με το Mi Band 6 από το Mi band 5. Υπάρχουν οι ίδιες 11 δραστηριότητες από το Mi Band 5 και 19 νέες:

Indoor fitness
Indoor ice skating
HIIT
Core training
Stretching
Stepper
Gymnastics
Pilates
Street dance
Dance
Zumba
Cricket
Bowling
Basketball
Volleyball
Table tennis
Badminton
Boxing
Kickboxing

Όπως γράφει στο τμήμα firmware, υπάρχουν μεταφράσεις που επιβεβαιώνουν την ιδέα του GPS που περιλαμβάνεται στο Mi Band 6 και άλλες που δημιουργούν σύγχυση:

Open Mi Fit and turn on GPS on your phone
GPS is available
GPS signal is weak
Lost GPS signal
Couldn’t position the GPS, please try again in an open space.
Couldn’t position the GPS, open the app to update the AGPS to speed up the positioning.
GPS signal recovery
Couldn’t position the GPS, it will be repositioned.
GPS is turned off automatically after 30 minutes of inactivity.
The app needs to be opened and GPS location permissions must be granted in order to use this workout.

“Couldn’t position the GPS, open the app to update the AGPS to speed up the positioning.”είναι η πρόταση που πραγματικά δημιουργεί την πεποίθηση ότι το νέο Smart Band θα περιλαμβάνει GPS, οπότε περιμένουμε και θα δούμε.

Το άλλο πράγμα που δεν είναι σαφές είναι για το Ξυπνητήρι, το αρχείο περιέχει αυτές τις δύο προτάσεις:

Set alarms on Mi Fit
Tap the add button to create an alarm clock.

Ας περιμένουμε και θα δούμε αν θα μπορέσουμε να προσθέσουμε ξυπνητήρια απευθείας από το Smart Band ή αν όπως το Mi Band 5 θα πρέπει να τα προσθέσουμε από το Mi Fit.

Ορισμένες προτάσεις επιβεβαιώνουν την παρουσία της Alexa εκτός από το Mi AI:

To use Mi AI Speaker, connect it to your phone
Allow Mi AI Speaker to control devices in Mi Fit
Mi AI Speaker is only available in mainland China currently, if you have any questions, contact customer service.
Can’t use Mi AI Speaker while the band is syncing data
Mi AI
try to ask Mi AI

Unable to use Alexa without a connected phone.
The band is uploading data, Alexa is temporarily unavailable.
Alexa

Μπορούμε να υποθέσουμε λογικά ότι το Mi AI θα είναι για το Mi Band 6 CN (NFC) και το Alexa για την Global έκδοση, όπως ισχύει στο Amazfit Band 5. Σχετικά με το NFC, προς το παρόν φαίνεται να είναι μόνο για την Κίνα. Ίσως εδώ να διαφοροποιηθεί το Amazfit Band 6…..!

Στο αρχείο μπορούμε να ανακαλύψουμε μερικές ενδιαφέρουσες νέες δυνατότητες, όπως Κλείδωμα οθόνης κατά το κολύμπι, Pomodoro timer, δεδομένα ύπνου άμεσα διαθέσιμα στο Smart Band:

Lock screen will be enabled automatically when swimming to prevent from accidentally touching and unlocking the screen. Please swipe up and down after lighting up the screen to complete unlocking it.

Pomodoro timer
Concentration timeout
Concentrating…
Rest time
Resting…
To ensure better results, app notifications are blocked during the concentration process.
The Pomodoro timer is designed to stimulate the efficiency of work and study by focusing on work and study for a short period of time. The Pomodoro timer usually takes a 25-minute cycle, which starts with full concentration on work or study until the watch vibrates to notify you to stop and take a 5-minute break. It is recommended to take a long break of 15 to 20 minutes after every 4 Pomodoro timers. To ensure better results, app notifications are blocked during the concentration process.
Today’s cumulative concentration
Today’s cumulative rest
Concentration timeout
Resting timeout
End the Pomodoro timer?

No sleep data
Fell asleep
Get up
Avg hours: %s
Sleep

Μπορούμε επίσης να ελπίζουμε για το Mi Home:

Mi Home
Create tasks on band settings page of Mi Home app
Sorry I can’t do this, but I can help you control the band and Mi Home devices

Ως υπενθύμιση, η εικόνα και το όνομα του Mi Home υπήρχαν ήδη στους πόρους των Mi Band 4 και 5, αλλά αυτή τη φορά υπάρχουν δύο ακόμη προτάσεις, έτσι μπορούμε να σκεφτούμε ότι αυτή τη φορά το Mi Home ίσως και να γίνει πραγματικά διαθέσιμο, αλλά και πάλι τίποτα σίγουρο.

Για να ολοκληρώσουμε με τις μεταφράσεις των πόρων, υπάρχουν αυτές οι 3 προτάσεις:

I am currently in a meeting and will reply later.
I am currently driving, please contact me later.
It’s inconvenient to answer the phone right now, please contact me later.

Φαίνεται ότι είναι μια λειτουργία αυτόματης απάντησης σε κλήση, κάτι που υπάρχει ήδη στα GTR/GTS, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Συμπέρασμα

Το Mi Band 6 θα έχει ήδη όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν ήδη στο Mi Band 5 και στο Amazfit Band 5, με επιπλέον πολλές νέες δραστηριότητες, όπως GPS και μερικές νέες (ενδιαφέρουσες) λειτουργίες (όπως Pomodoro timer ή Sleep data απευθείας διαθέσιμα στο Smart Band). Επίσης, το Mi Band 6 θα έχει μεγαλύτερη οθόνη από το Mi Band 5.

Όπως συνέβη και με τα παλαιότερα Mi Bands, η παρουσία εικόνων (ες) στους πόρους ή των προτάσεων (ες) σε πόρους μεταφράσεις αρχείων σχετικά με μια λειτουργία, δεν σημαίνει και αυτόματα ότι αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη όταν θα κυκλοφορήσει το προϊόν!

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα