Οθόνη συνοδηγού, τεχνητή νοημοσύνη και εργονομικό λογισμικό… στα αυτοκίνητα!?!?

Πέρα από το high-tech αισθητικά προφίλ, η MBUX Hyperscreen φέρνει επανάσταση αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για ένα εξελιγμένο interface. Διαθέτοντας «έξυπνο» και ικανό λογισμικό, η οθόνη αντιλαμβάνεται πλήρως τον κάθε χρήστη, μαθαίνει τις συνήθειες και επιθυμίες του, και κάνει τις δικές της εξατομικευμένες προτάσεις για πολλές δυνατότητες άνεσης, ψυχαγωγίας και άλλων λειτουργιών του αυτοκινήτου. Το σύστημα βελτιστοποιείται συνεχώς και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες ανάλογα με τον χρήστη και το περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, δεν… ψάχνουμε εμείς τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά οι ίδιες οι υπηρεσίες έρχονται σε εμάς.

Παραδείγματος χάρη, μία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, επιστρέφοντας το απόγευμα σπίτι από την δουλειά, τηλεφωνείτε σε ένα μέλος της οικογένειάς σας. Εφόσον το σύστημα «μάθει» την συγκεκριμένη σας συνήθεια, κάθε απόγευμα εκείνη την ημέρα θα παίρνει πρωτοβουλία και θα ρωτά για το αν πρέπει να κάνει την κλήση. Αν πάλι για παράδειγμα, χρησιμοποιήσετε την λειτουργία «Vehicle Lift-Up», που ανασηκώνει το αμάξωμα, όταν συναντήσατε κάποιο εμπόδιο (π.χ. απότομο γκαράζ με ανυψωμένο έδαφος), το MBUX το «θυμάται» κάθε κάθε φορά που βάσει GPS πλησιάζετε στο ίδιο μέρος σας ρωτάει αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Εργονομικό λογισμικό με άμεση πρόσβαση στα πιο χρηστικά μενού
Η Mercedes παρουσιάζει την τεχνολογία σχεδιασμού «zero layer», μέσω της οποίας η κεντρική οθόνη infotainment ελαχιστοποιεί το περιττό σκολάρισμα, έχοντας ξεκάθαρα χρηστικό μενού. Οι πιο σημαντικές εφαρμογές είναι άμεσα προσβάσιμες, ενώ υπάρχουν πάνω από 20 λειτουργίες, που μπορεί να είναι από εξαιρετικά σπάνιες (μασάζ, υπενθύμιση για γενέθλια), έως και βασικές καθημερινές εντολές.

Βάσει έρευνας που έχει πραγματοποιήσει η Mercedes-Benz, έχει διαπιστωθεί ότι τις περισσότερες φορές ο χρήστης ενεργοποιεί εφαρμογές πλοήγησης, ραδιοφώνου ή μουσικής, και τηλεφωνίας. Ειδικά η εφαρμογή της πλοήγησης, βρίσκεται πάντα στο κέντρο της υπερ-οθόνης. Έτσι, ο οδηγός δεν χρειάζεται να μεταφερθεί σε υπό-μενού ή να δώσει έξτρα φωνητικές εντολές, αλλά μένει απόλυτα προσηλωμένος στην βασική του υποχρέωση, την οδήγηση.

Η οθόνη του συνοδηγού
Η MBUX Hyperscreen, όπως τονίσαμε, εκτείνεται σχεδόν σε όλο το πλάτος του μπροστά εσωτερικού ενός αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο μπορεί και ο συνοδηγός να έχει πρόσβαση στις παροχές του infotainment (Co- driver display), το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και επτά προφίλ εξατομίκευσης. Βέβαια, δεν επηρεάζει τις βασικές λειτουργίες του οχήματος με τις οποίες ασχολείται ο οδηγός. Μάλιστα, σε ορισμένες αγορές, ο συνοδηγός μπορεί να βλέπει τηλεόραση στο δικό του τμήμα οθόνης μέσω Bluetooth, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν συνεπιβάτες, το τμήμα της οθόνης που βρίσκεται μπροστά από τον συνοδηγό γίνεται ψηφιακά διακοσμητικό με τα χαρακτηριστικά animated αστέρια του μοτίβου της Mercedes.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: https://www.autotriti.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα