Πάνω από 100 εκατομμύρια υπολογιστές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows 7 ένα χρόνο μετά τη λήξη της υποστήριξης από τη Microsoft

Η Microsoft απέσυρε τη γενική υποστήριξη για τα Windows 7 τον Ιανουάριο του 2020, τερματίζοντας αυτό που είχε 10 χρόνια. Αλλά αντί να μαραζώνει και να εγκατασταθεί στις υποσημειώσεις του ιστορικού λειτουργικού συστήματος, εκτιμάται ότι τα Windows 7 εξακολουθούν να λειτουργούν σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια υπολογιστές και ίσως πολύ περισσότερους.

Εντυπωσιακά (ή περίεργα, ανάλογα με την προοπτική σας), τα Windows 7 αύξησαν πραγματικά το μερίδιό τους στην αγορά λειτουργικών συστημάτων Windows τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλήθηκαν από το NetMarketShare. Από το 18,78% που κατείχε μέχρι στιγμής όλων των OS PC το Νοέμβριο, αύξησε το ποσοστό του στα 19,71% τον Δεκέμβριο.

Αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό, για ένα λειτουργικό που θα “πέθαινε”! Η μία ποσοστιαία μονάδα που πήρε, αντιστοιχεί σ’ έναν στους πέντε υπολογιστές που λειτουργούν με λειτουργικό σύστημα που δεν υποστηρίζονται πλέον γενικά. Ωστόσο, οι εταιρικοί πελάτες εξακολουθούν να μπορούν να πληρώνουν για εκτεταμένη υποστήριξη έως τον Ιανουάριο του 2023 ως «επιλογή τελευταίας λύσης», όπως το αποκαλεί η Microsoft. Δυστυχώς, το NetMarketShare δεν διακρίνει μεταξύ των επιχειρήσεων και των οικιακών καταναλωτών κατά τον υπολογισμό των μεριδίων αγοράς, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τη διάσπαση.

Είναι επίσης δύσκολη η επιχείρηση που μετατρέπει τους αριθμούς μεριδίων αγοράς σε πραγματικούς αριθμούς χρήσης. Ωστόσο, ο Ed Bott στο ZDNet πραγματοποίησε μερικούς υπολογισμούς και κατέληξε στο συμπέρασμα “είναι σαφές ότι τουλάχιστον 100 εκατομμύρια υπολογιστές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows 7”, σημειώνοντας ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι “σημαντικά υψηλότερος”.

Χωρίς αμφιβολία, ένας μεγάλος αριθμός εγκαταστάσεων των Windows 7 είναι εταιρικά συστήματα σε ρυθμίσεις όπου η πραγματοποίηση αναβαθμίσεων χονδρικής θα ήταν είτε πολύ ακριβή είτε θα προκαλούσε πονοκέφαλο, όσον αφορά την εκτέλεση λογισμικού παλαιού τύπου. Ίσως ακόμη και η πλειοψηφία.

Τι γίνεται με τους καταναλωτές που ανησυχούν για το απόρρητο στα Windows 10; Αναμφίβολα αντιπροσωπεύουν ένα μέρος των αναμονών των Windows 7, αλλά πιθανώς όχι τόσο πολύ. Αυτό σίγουρα ισχύει για τους παίκτες. Ρίξτε μια ματιά στην τελευταία έρευνα υλικού και λογισμικού του Steam, το ποσοστό διαφοράς μεταξύ των Windows 7 και των Windows 10 είναι πολύ ευρύτερο – μόλις 3,74% τα Windows 7, έναντι 91,84% που χρησιμοποιούν Windows 10.

Αυτό ισοδυναμεί με εννέα στους 10 υπολογιστές που χρησιμοποιούν Windows 10. Φυσικά, η έρευνα του Steam έχει τα ελαττώματα της, όπως και κάθε έρευνα. Αλλά είναι η καλύτερη μέτρηση που έχουμε για το τμήμα παιχνιδιών PC.

Αν πάντως τρέχετε ακόμα Windows 7, μπορείτε να τον αναβαθμίσετε δωρεάν με τον οδηγό που σας έχω εδώ ή ν’ αγοράσετε νόμιμο κλειδί από εδώ. Εσείς διαλέγετε….

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα