Πολύ μεγαλύτερη η κατανάλωση ενέργειας από τα PS5, Xbox Series X/S… Αλλά κάποιος πρέπει να “νοιάζεται”!!!

Ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς gamers έχει να κάνει με την κατανάλωση ενέργειας από τα συστήματα νέας γενιάς. Φως στο ζήτημα έρχεται να ρίξει η μελέτη του αμερικανικού, μή κερδοσκοπικού οργανισμού The Natural Resources Defense Council, που αναφέρει ότι τα τα PlayStation 5, Xbox Series S και Xbox Series X, καταναλώνουν από 160 έως και 200 Watts περισσότερα σε σχέση με παλαιότερα συστήματα, δίχως να υπολογίζεται η κατανάλωση ενέργειας της τηλεόρασης.

Τα παραπάνω νούμερα πέφτουν κατακόρυφα όταν οι κονσόλες είναι απενεργοποιημένες ή σε rest mode. Ένας παράγοντας που αυξάνει κατακόρυφα την κατανάλωση από γενιά σε γενιά, είναι η ποιότητα των γραφικών. Για παράδειγμα στο PS4, το NHL 2021 απαιτεί 80- 104 Watts, ενώ το Astro’s Playroom στο PS5 180- 200 Watts. Αυξημένη είναι και η κατανάλωση κατά τη διάρκεια του video streaming μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών, σε σύγκριση με το αν αυτό πραγματοποιείται μέσω των streaming boxes που παρέχουν οι εταιρείες.

Για παράδειγμα, το Apple TV απαιτεί 2,8 Watts, το Amazon Fire TV 3- 4 Watts, τη στιγμή που για τις ίδιες λειτουργίες οι νέες κονσόλες καταναλώνουν 15% με 20% περισσότερο. Παράλληλα, υπάρχει μια ακόμα μελέτη, αυτή τη φορά από το CNET που υποστηρίζει ότι η συνολική κατανάλωση εξαρτάται από το κάθε παιχνίδι. Τέλος, οι εκτιμήσεις κατανάλωσης ενέργειας για νέα και παλαιότερα συστήματα έχουν ως εξής: –

PlayStation 5: 50-220 watts – Xbox Series X: 45-220 watts – Xbox Series S: 25-100 watts – Nintendo Switch: 10-18 watts – PlayStation 4 Pro: 75-160 watts – PlayStation 4 Slim: 55-110 watts – PlayStation 4: 90-150 watts – Xbox One X: 65-180 watts – Xbox One S: 35-90 watts – Xbox One: 70-120 watts

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή:  https://www.enternity.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα