Προσοχή!!! Νέο bug των Windows 10 καταστρέφει τον σκληρό σας δίσκο, κοιτόντας απλώς ένα…..εικονίδιο!!!

Η Microsoft λέει ότι σκοπεύει κάποια στιγμή, να διορθώσει ένα παράξενο σφάλμα των Windows 10 που θα μπορούσε να καταστρέψει έναν σκληρό δίσκο απλά κοιτάζοντας ένα εικονίδιο!

Ο ερευνητής ασφαλείας Jonas L προειδοποίησε για το σφάλμα αυτό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, χαρακτηρίζοντάς το ως «δυσάρεστη ευπάθεια». Οι εισβολείς μπορούν να κρύψουν μια ειδικά κατασκευασμένη γραμμή μέσα σε ένα αρχείο ZIP, ένα φάκελο ή ακόμα και μια απλή συντόμευση των Windows. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας χρήστης των Windows 10 είναι να εξαγάγει το αρχείο ZIP ή απλώς να δει ένα φάκελο που περιέχει μια κακόβουλη συντόμευση και θα προκαλέσει αυτόματα καταστροφή του σκληρού δίσκου.

Ο Will Dormann, αναλυτής ευπάθειας στο Κέντρο Συντονισμού CERT (CERT / CC), επιβεβαίωσε τα ευρήματα και σημειώνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να προκαλέσουν τη διαφθορά του NTFS. Ο Dormann αποκάλυψε επίσης ότι η ευπάθεια υπάρχει στα Windows 10 για σχεδόν τρία χρόνια και ότι ανέφερε ένα άλλο ζήτημα NTFS πριν από δύο χρόνια που δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

«Γνωρίζουμε αυτό το ζήτημα και θα παρέχουμε μια ενημέρωση σε μια μελλοντική έκδοση», μας επισήμανε ένας εκπρόσωπος της Microsoft. “Η χρήση αυτής της τεχνικής βασίζεται στην κοινωνική μηχανική και, όπως πάντα, ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να εξασκούν καλές υπολογιστικές συνήθειες στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της προσοχής κατά το άνοιγμα άγνωστων αρχείων ή την αποδοχή μεταφοράς αρχείων.”

 

Άλλοι έχουν διαπιστώσει ότι η ευπάθεια εμφανίζεται επίσης εάν απλώς επικολλήσετε την συμβολοσειρά που κάνει την ζημιά στη γραμμή διευθύνσεων ενός προγράμματος περιήγησης. Το Bleeping Computer έχει επίσης δοκιμάσει το σφάλμα με διάφορους διαφορετικούς τρόπους και σημειώνει ότι θα ζητήσει από τους χρήστες των Windows 10 να επανεκκινήσουν τον υπολογιστή για να επιδιορθώσουν τις κατεστραμμένες εγγραφές δίσκου. Η επανεκκίνηση θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία chkdsk των Windows, η οποία θα πρέπει να επιδιορθώσει με επιτυχία την καταστροφή.

Ωστόσο, η διαδικασία επισκευής δεν είναι πάντα αυτόματη. Ο Dormann λέει ότι ενδέχεται να απαιτηθεί χειροκίνητη παρέμβαση για την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων σημείων του δίσκου. Το σφάλμα επίσης δεν απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή για ενεργοποίηση ή ειδικά δικαιώματα εγγραφής. Αυτό θα μπορούσε να το καταστήσει πιο προβληματικό για τους διαχειριστές πληροφορικής εάν το chkdsk δεν επιδιορθώσει αυτόματα τις επηρεαζόμενες μονάδες δίσκου.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα