Το 2020 παραλάβαμε λιγότερα κινητά από την Κίνα απ’ ότι συνήθως. Τι φταίει γι’ αυτό….

Μειώθηκαν 20,4% οι αποστολές smartphones στην Κίνα το 2020 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης. Ο αριθμός των συσκευών που παραδόθηκαν στους καταναλωτές μειώθηκε στα 296 εκατ. από τα 372 εκατ. το 2019.

Τα στοιχεία του China Academy of Information and Communications (CAICT), ενός κρατικού think tank, αποτυπώνουν τόσο την επίδραση της κρίσης του κορωνοϊού στην αλυσίδα προσφοράς και ζήτησης και τη συνεχιζόμενη τάση των καταναλωτών να κρατούν τα κινητά τους περισσότερο χρόνο προτού αγοράσουν νέο μοντέλο.

Το 2019 οι αποστολές smartphones είχαν μειωθεί 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της CAICT.

Οι πωλητές κινητών ξεκίνησαν το 2020 με την ελπίδα ότι το έτος θα μπορούσε να φέρει υψηλές πωλήσεις καθώς οι καταναλωτές θα αγόραζαν νέα κινητά, συμβατά με τα αναπτυσσόμενα δίκτυα 5G της Κίνας.

Ωστόσο στο α΄ μισό του έτους, οι εγχώριες φίρμες Oppo, Vivo, Xiaomi Corp είδαν μεγάλες μειώσεις των παραγγελιών τους, ενώ η Huawei συνέχισε να αυξάνει το μερίδιο της αγοράς.

Συνολικά οι κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων μετέφεραν 25,2 εκατ. τηλέφωνα σε καταναλωτές στην Κίνα τον Δεκέμβριο, αριθμός που είναι χαμηλότερος κατά 12,8% σε ετήσια βάση.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram